Το πρώτο έγκλημα στο διάστημα με πρωταγωνίστριες γκέι ζευγάρι; Μια παράξενη ιστορία που διερευνά η NASA

Το πρώτο έγκλημα στο διάστημα;
Η υπόθεση που ερευνά η NASA ξεκίνησε από την κόντρα δύο γυναικών που χώρισαν Μια αστροναύτης ίσως διέπραξε το πρώτο αδίκημα από το διάστημα
Η Nasa διερευνά μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι το πρώτο έγκλημα που διαπράχθηκε από το διάστημα και έχει αφορμή ένα διαζύγιο και την κόντρα πίσω από αυτό.
Η έρευνα γίνεται για τον ισχυρισμό ότι μια αστροναύτης είχε παράνομα πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της πρώην συζύγου της, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η Anne McClain παραδέχεται την πρόσβαση στο λογαριασμό από τον ISS, αλλά αρνείται πως διέπραξε αδίκημα, αναφέρουν οι New York Times που δημοσίευσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Η πρώην σύζυγός της, κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου και κινήθηκε νομικά εναντίον της, ενώ η McClain η οποία συμμετείχε σε μια εξάμηνη αποστολή, επέστρεψε στη Γη.
Η αστροναύτης δήλωσε στους New York Times μέσω δικηγόρου, ότι με την πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, εξασφάλισε απλώς ότι τα οικονομικά της οικογένειας ήταν εντάξει και ότι υπήρχαν αρκετά χρήματα για την πληρωμή λογαριασμών και τη φροντίδα του γιου τους, ενώ κάνει λόγο για χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί πριν από το χωρισμό.   Η McClain και η Summer Worden, που είναι αξιωματικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεύτηκαν το 2014 και η Worden υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2018. Έκτοτε οι δύο γυναίκες είναι σε νομική διαμάχη για την κηδεμονία του παιδιού. Σημειώνεται, πως κατά την πρόσβαση της McClain στον λογαριασμό, δεν υπάρχουν κατηγορίες για απομάκρυνση χρημάτων ή κάποια άλλη πράξη.  
Πώς λειτουργεί ο νόμος στο διάστημα; Τα νομικά πλαίσια που συμφωνήθηκαν από τα πέντε κράτη που εκμεταλλεύονται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και ο Καναδάς – αναφέρουν ότι το εθνικό δίκαιο ισχύει για τους ανθρώπους και τα υπάρχοντα στο διάστημα.
Έτσι, εάν ένας καναδός υπήκοος διαπράξει έγκλημα στο διάστημα, θα υπόκειται στον καναδικό νόμο, και αντίστοιχα ένας ρώσος πολίτης στο ρωσικό δίκαιο. Η Ευρώπη υφίστανται ως ένα ενιαίο κράτος εντός του νομικού πλαισίου, αλλά οποιοδήποτε από τα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να επεκτείνει σε εφαρμογή τις αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες και κανονισμούς.   Ο νόμος περί διαστήματος ορίζει επίσης διατάξεις για την έκδοση πίσω στη Γη, σε περίπτωση που ένα έθνος αποφασίσει ότι επιθυμεί να διώξει έναν πολίτη άλλου έθνους για κακή συμπεριφορά στο διάστημα.
Πηγή: www.lifo.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.