23/05/2024

Το Λουτράκι στο 1ο συνέδριο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

0

Το Λουτράκι στο 1ο συνέδριο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο κ Λούκας δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της προώθησης του Ιαματικού Τουρισμού στον Δήμο μας. Σε παλαιότερο άρθρο σας έχουμε αναφέρει την πρόθεσή του που παρουσιάστηκε από τον ίδιο ως βεβαιότητα να φιλοξενήσει ο Δήμος μας διημερίδα ιαματικού Τουρισμού στο Λουτράκι, αν και συνήθως διοργανώνεται στη Β. Ελλάδα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η συμμετοχή του Δήμου μας στο  1ο συνέδριο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Λυδίας Καβάλας, παρευρέθη ως αντιπρόσωπος του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Λούκας Λουκάς.

Ο κ. Λούκας Λουκάς, πέραν της εξαιρετικής παρουσίασης των ιαματικών πηγών του Δήμου, τόνισε στο συνέδριο ότι στην Πελοπόννησο από τις 8 Λουτροπόλεις, μόνο το Λουτράκι έχει πλήρη φάκελο αλλά και τα αντίστοιχα ΦΕΚ της επίσημης Λουτρόπολης, όπως ορίζει ο νόμος.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ενώ το σύνολο των Λουτροπόλεων της Ελλάδας είναι 119, μόνο οι 53 αποτελούν μέλη του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών, με μόλις τις 15 από αυτές να κατέχουν επίσημο σήμα Λουτρόπολης, καθώς οι υπόλοιπες δεν διαθέτουν ολοκληρωμένο φάκελο.

Αυτή η πρώτη προσπάθεια συντονισμού των Δήμων της Ελλάδας, οι οποίοι διαθέτουν ιαματικές πηγές, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, μέσα από την αξιοποίηση, την ανάδειξη αλλά και την προώθησή τους, ως κομμάτι του τουριστικού προϊόντος μέσω του ΕΟΤ, όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *