Το ….κράτος του ΤΑΙΠΕΔ!

0

Το ….κράτος του ΤΑΙΠΕΔ!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τα  κάστρα,  ως γνωστόν, συνήθως πέφτουν από μέσα. Αρκεί μια …Κερκόπορτα. Όμως μερικές φορές δεν φτάνει.  Οι …κατακτητές  για να ασκήσουν εξουσία και να επιβάλλουν την κυριαρχία τους,  έχουν ανάγκη και ντόπιους συμμάχους.

Προσφάτως,  ήρθαν στο φως δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία   πολλές από τις ρυθμίσεις της τρόϊκας  στα εργασιακά θέματα, είναι  ….ελληνικής εμπνεύσεως.  Όχι που δεν θα ήταν!  Μεγάλα δικηγορικά γραφεία και ….σύμβουλοι επιχειρήσεων υποβάλλουν στην τρόϊκα προτάσεις για να ..βελτιώσουν, δήθεν,  την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ στην ουσία εξυπηρετούν  συγκεκριμένα συμφέροντα .

Δυστυχώς, δημοσιεύματα ήταν και …πήγαν! Τα κάλυψε η επικαιρότητα…

Κανένας δεν συγκινήθηκε!

Εδώ και μέρες βλέπουμε, με συνοπτικές διαδικασίες, να μεταβιβάζονται  στο ΤΑΙΠΕΔ περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, πραγματικής αξίας δισεκατομμυρίων.

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν αντιληφθεί, αλλά η εταιρεία αυτή μετατρέπεται σε κράτος εν κράτει!

Λειτουργεί  με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν»!

Κάτι  νεόκοποι γιάπηδες,  golden boys  και  υπερήλικες συνταξιούχοι, που επανήλθαν για την τελευταία αρπαχτή,  συμπεριφέρονται ως ….ιδιοκτήτες  της περιουσίας του δημοσίου!

Γράφουν στα παλιά παπούτσια τους την κυβέρνηση, αδιαφορούν  για το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, προωθούν απροκάλυπτα συγκεκριμένες εταιρείες, διορίζουν ημετέρους με παχυλούς μισθούς, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν με σκαιότατο τρόπο εργαζομένους και υπαλλήλους.

Να  υπενθυμίσω ό,τι τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ έχουν εξαιρεθεί από τις περικοπές που επιβάλλουν οι μνημονιακοί νόμοι!

Είναι προφανές ό,τι στήνεται ένα πάρτυ. Και με τη δικαιολογία  ότι οι …αποκρατικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει είναι υπαρκτός ο κίνδυνος  να δοθούν όλα …έναντι πινακίου φακής!

Κάποιοι μάλιστα επειδή έχουν στα συμβόλαιά τους και «success fees» απλώς ενδιαφέρονται  για να τελειώσει η δουλειά!  Την  αμοιβή τους θα την πάρουν, ανεξαρτήτως τιμήματος, άρα έχουν κάθε λόγο να βιάζονται για να κλείσουν οι δουλειές!

Ακόμα και  σ΄ αυτήν  την κουτσουρεμένη δημοκρατία που έχουμε, υπάρχουν κανόνες. Και στις δημοκρατίες τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας  φέρει η κυβέρνηση. Η κάθε  κυβέρνηση.

Επομένως, κανένα ΤΑΙΠΕΔ, κανένας διορισμένος manager, υπερήλιξ ή golden boy δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση.

Και  αν κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν, είναι υποχρέωση του Μεγάρου Μαξίμου να τους το θυμίζει.

Πηγή: antinews.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *