Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον Γκιουλέν

0

Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον Γκιουλέν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τουρκάλα δημοσιογράφος απολύεται επειδή ο σύζυγός της πήρε συνέντευξη από τον ΓκιουλένΗ τουρκάλα δημοσιογράφος Yasemin Taskin έχασε τη δουλειά της ως ανταποκρίτρια της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στην Ιταλία, επειδή ο ιταλός σύζυγός της και δημοσιογράφος, Marco Ansaldo, πήρε συνέντευξη στην εφημερίδα La Repubblika από τον ορκισμένο εχθρό του Ερντογάν, τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ηταν 28 Μαρτίου όταν ο δημοσιογράφος Marco Ansaldo δημοσίευσε συνέντευξη του τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Την ίδια μέρα ακριβώς η σύζυγός του, επίσης δημοσιογράφος στην Sabah, έμαθε με ένα e-mail ότι απολύεται έπειτα από 14 χρόνια δουλειάς στην τουρκική εφημερίδα.

Η Yasemin Taskin δηλώνει ότι είναι η δεύτερη φορά που χάνει τη δουλειά της για τον ίδιο σχεδόν λόγο! Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, το 1998 ο σύζυγός της είχε δημοσιεύσει μια συνέντευξη του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τότε η Taskin απολύθηκε από το πρακτορείο «Ανατολή», στο οποίο εργαζόταν ως ανταποκρίτρια.

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία καλλιεργεί ένα επικίνδυνο κλίμα πόλωσης και ελπίζει στις προεδρικές εκλογές της χώρας το καλοκαίρι ο λαός να δώσει την απάντηση στον τούρκο πρωθυπουργό διαφορετικά η Taskin προειδοποιεί ότι το τίμημα που θα πληρώσει η χώρα σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Ερντογάν, θα είναι πολύ υψηλό!

Πηγή: protothema.gr 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *