18/04/2024

Τι δεν πρέπει να παραγγέλνεις έξω συμφωνα με εργαζόμενους εστιατορίων

0

H επιλογή των πιάτων που θα παραγγείλεις από τον κατάλογο ενός εστιατορίου, πολλές φορές, δεν είναι εύκολη.

Γεύσεις σε ποικιλία, συνδυασμοί δελεαστικοί για τον ουρανίσκο. Μπερδεύεσαι, σου αρέσουν πολλά και δεν μπορείς να καταλήξεις. Η τελική σου επιλογή μπορεί να απλοποιηθεί αν λάβεις υπόψιν σου συμβουλές από ανθρώπους που ξέρουν τα μυστικά της κουζίνας ενός εστιατορίου εκ των έσω.

Tι δεν πρέπει να παραγγείλεις από το μενού ενός εστιατορίου σύμφωνα με υπαλλήλους που εργάζονται σε χώρους εστίασης;

Το site Quora έκανε έρευνα και συνέλεξε 15.000 απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα: chefs, σερβιτόροι, υπάλληλοι στην κουζίνα μίλησαν με απόλυτη ειλικρίνεια.

1) Θαλασσινά όταν το εστιατόριο δεν είναι σε παραθαλάσσια περιοχή.«Προσωπικά όταν όταν το εστιατόριο βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα αποφεύγω το θαλασσινό φαγητό» αναφέρει υπάλληλος εστιατορίου. Εκπαιδεύομενος μάγειρας συμφωνεί και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αποφεύγω να παραγγείλω θαλασσινά αν δεν βρίσκομαι σε εστιατόριο ονομαστό για αυτά ή ένα εστιατόριο που ξέρω ότι προμηθεύεται πρώτη ύλη καλής ποιότητας». Ατομο με εμπειρία 12 ετών σε εστιατόριο δηλώνει: «Να συμπεριφέρεσαι έξυπνα με τον κατάλογο. Μην παραγγέλνεις θαλασσινά στην… έρημο».

2) Φαγητό που δεν υπάγεται στις «σπεσιαλιτέ» του εστιατορίου:Πολλοί συμφωνούν ότι από ένα εστιατόριο που έχει σπεσιαλιτέ, παραγγέλλουμε αυτό για το οποίο διακρίνεται. Αν πχ. Ένα εστιατόριο είναι γνωστό για την νόστιμη μπριζόλα του, ή την λαχταριστή πίτσα του, δεν παραγγέλνουμε κάτι… άσχετο που θα δούμε στον κατάλογο. Παραγγέλνουμε αυτό που ξέρουμε ότι ετοιμάζει καλύτερα. Τα πράγματα απλοποιούνται ακόμα περισσότερο ότι στην επωνυμία του μαγαζιού υπάρχει μια λέξη που δίνει «στίγμα». Πιο συγκεκριμένα: σε ένα sushi bar παραγγέλλουμε sushi, σε ένα steak house παραγγέλνουμε μπριζόλα, σε μια pasteria μια μακαρονάδα.

3) Κοτόπουλο: Ατομο με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το στήθος κοτόπουλου είναι συνήθως το πιο βαρετό πιάτο του καταλόγου. Το κοτόπουλο, τις περισσότερες φορές, απογοητεύει.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *