Τα Highlights του debate!

Ανάμεσα στις πλέον αξιομνημόνευτες αποστροφές ενός τηλεοπτικού τριώρου, το οποίο, στην καλύτερη περίπτωση, προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα, θα μπορούσε κανείς να σταθεί στις εξής:

– Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κεντρίζει στο πλευρό τον τέως πρωθυπουργό λέγοντας «υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, πρέπει να το ξέρει ο κ. Τσίπρας και οφείλει να τα φυλάει. Μην μας πάρουν ‘κανα νησάκι και ψαχνόμαστε».

– Θανατηφόρα ατάκα Φώφης Γεννηματά με αέρα από showbiz: «Εάν υπήρχε βραβείο για το Χρυσό Βατόμουρο στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας θα το είχε κερδίσει σίγουρα».

– Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώνει το πανελλήνιο για την πραγματική ταυτότητα της σημερινής Ρωσίας: «Η Ρωσία είναι πλέον μια ιμπεριαλιστική δύναμη που κοιτάζει μόνο τα συμφέροντά της. Και όποιοι το πιστεύουν ακόμη ότι έχει σχέση με την παλιά Σοβιετική Ένωση, πρέπει να ξυπνήσουν γιατί κάνουν κακό στον ελληνικό λαό».

– Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα εάν ο ίδιος έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που κληρονόμησε ή έγινε «ο πρώτος πρωθυπουργός που χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο;»

– Θα χρειαστεί να ακούσει κάποιος αρκετές φορές το συγκεκριμένο απόσπασμα από μια απάντηση του κ. Τσίπρα για να αποφανθεί εάν αυτή τη φορά πέτυχε την προφορά της λέξης «έδρεψε» ή, ως υπότροπος, επανέλαβε τον φραστικό αδάμαντα «έθρεψε δάφνες».

– Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχοντας αποφασίσει ότι θα σφυροκοπά αδιάκοπα τον Αλέξη Τσίπρα με οποιαδήποτε αφορμή από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του λόγου του, αφού ταύτισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική αβεβαιότητα («Τσίπρας=μόνιμες εκλογές», «Τσίπρας=διαρκής αστάθεια») επανέλαβε γελώντας την ήδη γνωστή ατάκα του ότι «αυτός μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα έχει γίνει αντιμνημονιακός». Κατόπιν, του είπε -στον ενικό, όπως εξυπακούεται- «έχεις χρόνο να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε;»

– Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από την γνωστή διαφήμιση της Λαϊκής Ενότητας συνεχίζει live την σαρκαστική ανασκευή της κατηγορίας περί ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας «στο επόμενο σποτ θα δείξω πώς πήρα τα 22 δισ».

– Η κα Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει ο κ. Τσίπρας από την περιοχή της σοσιαλδημοκρατίας».

– Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Λέτε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε και μπροστάντζα από τους Ρώσους; Τα πήραμε τα 5 δισ. ή το ‘στριψε η κυβέρνηση;»

– Αλέξης Τσίπρας προς Όλγα Τρέμη σε διαξιφισμό για το νομοσχέδιο περί αναμόρφωσης του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών: «Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;»

– Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα βγαίνει ομογενοποιημένος».

– Φώφη Γεννηματά: «Το τρενάκι του τρόμου με οδηγό και μηχανοδηγό τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο οδήγησε την Ελλάδα σε απομόνωση από την Ευρώπη».

– Αλέξης Τσίπρας για τις αιτιάσεις επί αδράνειας της κυβέρνησής του σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα: «Φτάνει! Φτάνει! Εγώ πρότεινα τον κ. Μουζάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Προσπαθείτε να μας φορτώσετε τα σφάλματα άλλων».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *