Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ): Εξαιρετική ανθεκτικότητα επιδεικνύει ο ελληνικός τουρισμός

Spread the love
ellinikos-tourismos
Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων παρατηρεί πως παρά τις ιδιαιτερότητες του φετινού καλοκαιριού, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει αξιοσημείωτη δυναμική με θετικό πρόσημο τόσο στις αεροπορικές, όσο και στις οδικές αφίξεις

Εξαιρετική ανθεκτικότητα επιδεικνύει ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος εκτιμά ότι το θετικό πρόσημο των αεροπορικών αφίξεων και οι αυξητικές τάσεις των οδικών αφίξεων διατηρούν την αισιοδοξία του κλάδου για την επίτευξη του συνολικού στόχου των 25 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2015. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίζεται και αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, με τα στοιχεία του πρώτου επταμήνου να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθεκτικότητα και τη δυναμική του, παρά τα μεγάλα προβλήματα που ανέκυψαν στη χώρα και την οικονομία».

6,5% αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2014

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, με βάση τα στοιχεία διεθνών αφίξεων Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας συνεχίζεται η θετική πορεία του ελληνικού τουρισμού σχεδόν στην πλειοψηφία των προορισμών με συνολική αύξηση αφίξεων +6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. «Η συνεχιζόμενη θετική πορεία του επταμήνου φανερώνει ότι ο τουριστικός τομέας διαθέτει εξαιρετικά αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα», σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Στα ύψη οι αφίξεις για την πρωτεύουσα

Συγκεκριμένα και όσον αφορά τα κατά τόπους στοιχεία, η Αθήνα συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, υποστηρίζοντας το σύνολο της χώρας, με εντυπωσιακή αύξηση +28% τον Ιούλιο (+26,5% επτάμηνο).

– Τουριστικοί προορισμοί που παρουσιάζουν αύξηση:

Ταυτόχρονα, διψήφιο ποσοστό αύξησης συνεχίζουν να καταγράφουν τον Ιούλιο 2015 οι προορισμοί τηςΜυκόνου με +11% (+10,5% επτάμηνο), της Σαντορίνης με +10,2% (17,1% επτάμηνο) και της Σκιάθου με 19,6% (14,3% επτάμηνο).

– Τουριστικοί προορισμοί που παρουσιάζουν αύξηση:

Πτώση  από την άλλη, εμφανίζουν οι προορισμοί της Ρόδου, της Κω και του Ηρακλείου Κρήτης, καταγράφοντας αρνητικό πρόσημο, σε επίπεδο επταμήνου, με -4,3%, -7,3% και -2,1%, αντίστοιχα.

Αντιστροφή του άσχημου κλίματος μέσα στον Ιούλιο

«Σημειώνεται, πάντως ότι η αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλιο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε προσφορές των τουριστικών επιχειρήσεων, επομένως, η εικόνα στους ισολογισμούς τους δεν αναμένεται να είναι αντίστοιχα θετική. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη και η περαιτέρω μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού, η οποία επηρεάζει αρνητικά τα τουριστικά προϊόντα και τις περιοχές που εξαρτώνται, κυρίως, απ’ αυτόν», τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.