Σχόλια Πούτιν πως η Ελλάδα είναι «προβληματική» για επενδύσεις

0

Σχόλια Πούτιν πως η Ελλάδα είναι «προβληματική» για επενδύσεις

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Την ενόχληση της Αθήνας αναφορικά με τα σχόλια του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ελλάδα είναι μία «προβληματική» χώρα για επενδύσεις εξέφρασε την Παρασκευή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή.
«Αυτό έλειπε, να θεωρούμε μειονέκτημα, ότι η Ελλάδα, μετά από τόσες θυσίες του λαού της έχει αρχίσει να προσελκύει ξένες επενδύσεις» πρόσθεσε η ίδια πηγή.Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ρώσοι και διεθνείς επενδυτές «επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό αν και έχουν την δυνατότητα να το κάνουν [στη Ρωσία]», αφήνοντας αιχμές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά το πρόεδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο ρώσος πρόεδρος.

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί» τόνισε ο κ. Πούτιν προσθέτοντας πως «εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό;», κατέληξε ο κ. Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

Η Περιφέρεια του Ροστόφ είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαββίδη.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *