18/04/2024

Σχεδόν 3,5 τόνοι όπλων βρέθηκαν στις 8 κρυψώνες της ΕΤΑ

0

Ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Γαλλίας για τον αφοπλισμό της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης

«Σχεδόν 3,5 τόνοι όπλων, εκρηκτικών και άλλων υλικών βρέθηκαν» στις οκτώ κρυψώνες που υπέδειξε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, η οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αφοπλισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.


«Η γαλλική κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτήν την επιχείρηση, που διεξήχθη με ηρεμία χωρίς να υπάρξει βία» επισήμανε ο Καζνέβ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς το τέλος της βασκικής αυτονομιστικής τρομοκρατίας» σημειώνει ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, που επισήμανε ότι σκέφτεται «τα 829 θύματα της ΕΤΑ και τους χιλιάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν από τις τρομοκρατικές της ενέργειες».

Νωρίτερα σήμερα, οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένα δελτίο τύπου όπου αναφερόταν ότι «δεκάδες όπλα» και «πολλές εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών υλών» ανακαλύφθηκαν από τη γαλλική αστυνομία έπειτα από την παράδοση του καταλόγου σήμερα το πρωί με τις κρυψώνες όπλων.

Η δικαστική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, που θα βοηθήσει κυρίως στο να καθοριστεί εάν ορισμένα από τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν από την οργάνωση ΕΤΑ, η οποία είχε ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες τον «πλήρη αφοπλισμό» της.

«Στα σημεία που υποδείχθηκαν, ανακαλύφθηκαν σε δοχεία και σάκους δεκάδες περίστροφα, ημιαυτόματες καραμπίνες, χιλιάδες πυρομαχικά, πολλές χιλιάδες κιλά εκρηκτικών υλών και υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, πολλές εκατοντάδες πυροκροτητές και επιβραδυντές» περιέγραψε η εισαγγελία του Παρισιού σε ένα δελτίο τύπου.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *