18/04/2024

Συνεδρίαση Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου παρουσία Προέδρου Ξένιου Ζεύς με δυνατές τοποθετήσεις και συμπεράσματα! [Video]

0

Όλα όσα ειπώθηκαν και ήταν σημαντικά δεν χωράνε σε έναν τίτλο, όμως αξίζει να τα δείτε!

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου “Μαντάς” έγινε η Συνεδρίαση των μελών της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, κοινώς του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου. Εκτός από το περιβάλλον που ήταν διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ήταν και ο αριθμός των μελών μεγαλύτερος. Αυτό όμως που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο είναι η παρουσία εκπροσώπων άλλων Συλλόγων.
Αρχικά η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Δήμητρα Μερζάκη έκανε μια αναδρομή στα πεπραγμένα του Συλλόγου που είναι πολλά και ουσιαστικά, ιδιαιτέρως δεδομένων των συνθηκών. Στη συνέχεια η κυρία Πρόεδρος έθεσε στόχους για την επόμενη περίοδο καλώντας τα μέλη να ενεργοποιηθούν περισσότερο με σκοπό την περαιτέρω ενδυνάμωση του Συλλόγου. Η κα Μερζάκη υπογράμμισε την αναγκαιότητα όχι μόνο τα μέλη αλλά και οι Σύλλογοι να είναι ενωμένοι. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου “Ξένιος Ζευς” ο οποίος συμφώνησε με την αναγκαιότητα να ενωθούν οι σύλλογοι στις δράσεις τους και υπογράμμισε την ιστορική σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης όπου παραβρέθηκαν για πρώτοι φορά εκπρόσωποι άλλου συλλόγου. Ακολούθως συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου 2016. Το μήνυμα είναι να μην χτυπηθεί ούτε μία απόδειξη για 24 ώρες.

Από τις τοποθετήσεις των μελών ξεχωρίζει η τοποθέτηση του Νεκτάριου Καλλιάρα που είχε το θάρρος να πει κάτι που έχουμε ακούσει να συζητιέται σε κατ’ ιδίαν κουβέντες ότι στο Λουτράκι όπως σε όλη την Ελλάδα περισσεύει η ρουφιανιά. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα και Δημοτικοί Σύμβουλοι το έχουν διατυπώσει δημοσίως, τότε όμως δεν είχαμε δει τόσο έντονη αντίδραση όπως χθες. Χθες λοιπόν όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θεώρησε προσβλητική αυτή τη διατύπωση. Αυτό όμως που θέλουμε να κρατήσουμε από το λόγο του κ. Καλλιάρα είναι το ίδιο νόημα με το παραπάνω: Η αναγκαιότητα για ενότητα και αλληλοϋποστήριξη, όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό – την επιβίωση του εμπορικού κόσμου του Λουτρακίου και ιδανικά την ανάπτυξη του τόπου, μια ανάπτυξη που σε μεγάλο βαθμό είναι πλέον στα χέρια των ιδιωτών.

Αυτό που διατύπωσε ο κ. Καλλιάρας στη συνέχεια το εξέφρασε λακωνικά ο κ. Αλεξανδρής καλώντας τους συντοπίτες μας να αλληλοϋποστηρίζονται και να κάνουν τις αγορές τους στο Λουτράκι, καλώντας τους επιχειρηματίες να συνεργάζονται και όχι να ανταγωνίζονται. Έχει ενδιαφέρον να ακούσετε τον διάλογο με την επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο Λουτράκι (και γνωστή παρουσιάστρια) Έλσα Τόλη που μοιράστηκε την εμπειρία της για την “καχυποψία” που διέπει σε κάποιες περιπτώσεις τους συναδέλφους που λειτουργούν ανταγωνιστικά και θεωρούν ότι είναι περίεργο το να ψωνίζει κάποιος ρούχα από ένα άλλο κατάστημα επειδή ο ίδιος έχει κατάστημα με ρούχα.

Και ο πρώην Αντιδήμαρχος και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γ. Δέδες ήταν παρών, απηύθυνε χαιρετισμό και διατύπωσε τις θέσεις του καταδικάζοντας τη συνεργασία επιχειρηματιών με τον Δήμο που κατά την άποψή του τους έκανε οικονομικά εξαρτημένους και αδρανείς τα προηγούμενα χρόνια (υποθέτουμε ότι αναφερόταν στα χρόνια πριν από τη θητεία του).

Ακολούθησε η κοπή της πίτας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να εξηγήσουμε ότι η ποιότητα του βίντεο είναι η συγκεκριμένη επειδή δεν είχαμε την πρόθεση να καταγράψουμε τη συνεδρίαση οπότε η λήψη έγινε με smartphone απλώς όταν ακούς ότι οι σύλλογοι αποφασίζουν να δράσουν συντονισμένα, οι επαγγελματίες αποφασίζουν να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται και όταν διατυπώνονται τόσο ενδιαφέρουσες απόψεις μπαίνεις στον πειρασμό και καταγράφεις για να διαδώσεις το μήνυμα, που περνάει ακόμα και με κουνημένα πλάνα.

Πηγή: Loutrakitv.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *