19/04/2024

Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου

0

Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου Пресс-конференция Оргкомитета Фестиваля Первый Международный кинофестиваль Пелопоннеса Кино друзей

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου  Пресс-конференция Оргкомитета Фестиваля  Первый Международный кинофестиваль Пелопоннеса Кино друзейΣήμερα 6 10 2012 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου,   στην αίθουσα Geranioym του  Club  Hotel  Casino  Loutraki που ήταν και ο Μέγας χορηγός πράγμα το οποίο αναφέρθηκε από όλους ανεξαιρέτως τόσες φορές που εμπεδώθηκε απόλυτα.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν η σύσφιγξη των σχέσεων των συμμετεχόντων Χορών μέσω του κινηματογράφου και η ανταλλαγή πολιτισμών μέσω της τέχνης.

Σε ερώτησή μας που απευθύναμε στον Διευθυντή του Φεστιβάλ κ Παπαδόπουλο: “ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι δημότες από το Φεστιβάλ ;” τον λόγο ζήτησε ο  κ. Λόης και είπε  ότι  οι δημότες θα μπορέσουν να δουν τζάμπα τις ταινίες που θα προβληθούν, πράγμα σπουδαίο μέσα στην κρίση για να μπορέσουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να φορτίσουν τις μπαταρίες”. Αυτή την άποψη την είχε εκφράσει και νωρίτερα, όταν του δόθηκε ο λόγος.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν οι συμπράττοντες φορείς και εγκαίρως θυμήθηκαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που την είχαν ξεχάσει.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η ενδυμασία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, αυτών που βρίσκονταν στο κοινό. Δεν ταίριαζε δραματικά με τη σοβαρότητα που επιχειρούσαν να προσδώσουν οι συντελεστές στο Φεστιβάλ.

Επιπλέον αναρωτηθήκαμε για το αν οι πραγματικά σπουδαίες ταινίες που επιλέχθηκαν προς προβολή θα είναι κατανοητές από το ελληνικό κοινό, αφού ο κάθε θεατής βλέπει από τη δική του σκοπιά με βάση τα ερεθίσματα και τις γνώσεις που έχει. Επίσης επειδή έγινε πολλής λόγος για την ιστορικότητα του τόπου μας, ρωτήσαμε αν αυτό αντικατοπτρίζεται στις ταινίες που προβάλλονται. Δείτε τις απαντήσεις στα video που θα ανεβάσουμε στη συνέχεια.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BoNhXio6AxE&feature=player_embedded]

Ακολουθεί και το υπόλοιπο υλικό…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *