20/04/2024

Συμβούλιο Λουτράκι ΑΕ και Υδροθεραπευτήριο παρουσία Γ. Βλάχου. ΝΟΜΙΚΑ και οικοΝΟΜΙΚΑ ζητήματα

0

Δημοτικό Συμβούλιο Λουτράκι ΑΕ και Υδροθεραπευτήριο. ΝΟΜΙΚΑ και οικοΝΟΜΙΚΑ ζητήματα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Δημοτικό Συμβούλιο Υδροθεραπευτήριο,ΒλάχοςΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο ή τουλάχιστον τελείωσε για σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο  με θέματα που άπτονταν της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”.

Όπως  σας είχαμε προϊδεάσει, αναβλήθηκε  ύστερα από πολύωρη συζήτηση το ουσιαστικότερο σκέλος του θεματολογίου του Συμβουλίου – το Στ΄.  ( Πώληση των ακινήτων της εταιρείας προς τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων – Ρύθμιση οφειλής προς την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» – Εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Υδροθεραπευτηρίου – Δανεισμός των εργαζομένων της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στην εκμισθώτρια εταιρεία και Έγκριση της σχετικής υπ’ αριθμ. 34/8-2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.)

Το παρόν έδωσε ο κ Βλάχος εκπροσωπώντας την εταιρία Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. Αν και οι νομικοί σύμβουλοι χειρίζονταν την υπόθεση, ωστόσο και ο ίδιος ο κ Βλάχος τοποθετήθηκε. Αυτό που έχουμε την αίσθηση ότι ήθελε να περάσει ήταν η διαλλακτική του στάση και η προσπάθεια να αποβάλλει την καχυποψία που θα ήταν δικαιολογημένη ύστερα από τόσες απανωτές αναβολές. Και μιλώντας για αναβολές ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου η Συνεδρίαση για τη συζήτηση του Στ’ θέματος, που αναβλήθηκε σήμερα.

Είχε ενδιαφέρον όλη η συζήτηση. Οι παρόντες αρχηγοί και των 4 Συνδυασμών έδειχναν ομοφωνία τηρώντας την αρχική τους δέσμευση που είχαν πάρει στο ΔΣ.

Ο κ Λόης πρότεινε η Λουτράκι ΑΕ να δωρίσει το Υδροθεραπευτήριο στον Δήμο και επέμενε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου , ο κ Γκιώνης όμως θεώρησε ότι αυτά είναι ΝΟΜΙΚΑ ενώ οικοΝΟΜΙΚΑ  δε γίνονται.

Κάτι ευχάριστο που ανακοίνωσε ο κ Δήμαρχος σήμερα, είναι ότι σύμφωνα με τον κ Ρεμαντά η Κοινοπραξία πήρε φορολογική ενημερότητα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να γίνει αγοραπωλησία.

Για να μη σας κουράζουμε, απλώς να σας ενημερώσουμε ότι ο Πρόεδρος – Δήμαρχος ζήτησε χρόνο προκειμένου οι νέοι νομικοί σύμβουλοι να μπορέσουν να ενημερωθούν και να συντάξουν επίσημο νομικό κείμενο.

Τα Non Paper δεν πιάνονται.

Ο κ Βλάχος, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος να λάβει υπόψη του αυτή την αλλαγή των νομικών συμβούλων του Δήμου, αποφάσισε προς το παρόν να δείξει ανοχή. Ύστερα από μια διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να συντάξουν οι νομικοί του Δήμου ένα πρώτο έγγραφο, μια πρώτη εικόνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, να συνεδριάσει το ΔΣ στο τέλος της εβδομάδας, ενώ στις 15 Ιουλίου να γίνει το Δημ. Συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το Στ΄ θέμα και τις επόμενες από αυτήν ημέρες να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ Βλάχος δεν εμφανίστηκε και πολύ θερμός για την αγορά του ακινήτου. Το αιτιολόγησε λέγοντας ότι τον ενδιαφέρει να πάρει τα χρήματά του. Ορισμένοι σκέφτηκαν ότι ίσως φταίνε κάποια νέα δεδομένα που  βγήκαν στο φως,  τα οποία καθιστούν μια τέτοια αγορά από ασύμφορη έως αδύνατη. Πολύ πιο συμφέρουσα για την άλλη πλευρά  θα ήταν η (Θεός φυλάξοι ) κατάσχεση. Κάτι που μέχρι σήμερα ο κ Βλάχος δεν το είχε στα σχέδιά του και μάλιστα όσες φορές προέβη σε τέτοιες κινήσεις το έκανε, όπως είπε, καθαρά προειδοποιητικά. Τι θα γίνει στο μέλλον; Και μιλώντας για το μέλλον ας μην ξεχνάμε τις τράπεζες που δεν είναι σίγουρο ότι θα επιδείξουν την ίδια ανοχή.

Θα επανέλθουμε φυσικά με Video

Τα υπόλοιπα θέματα που πέρασαν κατά πλειοψηφία: 

1.Ορισμός εκπροσώπου Δήμου και καθορισμός των θέσεων που αυτός θα τηρήσει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ “ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.”, την 30η Ιουνίου 2013, στα παρακάτω θέματα:

α) Έγκριση εκθέσεως διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.

β) Έγκριση του Ισολογισμού και Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.

γ) Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από ευθύνες διαχειρίσεως για την εταιρική χρήση 1/1/2012 – 31/12/2012.

δ) Ορισμός ελεγκτικής εταιρείας για την εταιρική χρήση 01/01/2013 – 31/12/2013.

ε) Έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (Π.Ε.Ε.) της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» για το έτος 2013.

στ) Πώληση των ακινήτων της εταιρείας προς τον Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων – Ρύθμιση οφειλής προς την «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» – Εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Υδροθεραπευτηρίου – Δανεισμός των εργαζομένων της «Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. Ο.Τ.Α.» στην εκμισθώτρια εταιρεία και Έγκριση της σχετικής υπ’ αριθμ. 34/8-2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *