Στόχος μας η αύξηση Σέρβων τουριστών και η επίτευξη περισσότερων συμφωνιών

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου φωτίζεται ο Ναός του Απόλλωνα στην Αρχαία ΚόρινθοΗ προώθηση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα τουρισμού κ. Γκόραν Πέτκοβιτς (Goran Petkovic), στο Βελιγράδι.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξειδικευμένη συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη κοινών πακέτων, ώστε να ενθαρρυνθούν τουρίστες από μακρινούς προορισμούς να επισκεφτούν τις δυο χώρες. Έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς των δυο χώρων. Ειδικότερα έγινε αναφορά στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα συνδέουν τα δύο κράτη. Παράλληλα συζητήθηκε και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την ανάδειξη της Αθήνας και του Βελιγραδίου ως «city break» προορισμοί.

Οι δύο πολιτικοί κουβέντιασαν επίσης και για το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, με την υπουργό Τουρισμού να επισημαίνει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν άρτια εξοπλισμένες τουριστικές σχολές οι οποίες μπορούν να εκπαιδεύσουν Σέρβους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Η υπουργός Τουρισμού κάλεσε τον Σέρβο ομόλογο της να επισκεφτεί την Αθήνα και να υπογράψουν μια νέα συμφωνία μεταξύ των δυο κρατών για συνεργασία σε θέματα τουρισμού. Σημειώνεται η προηγούμενη τουριστική συμφωνία είχε υπογραφεί το 1959.

«Ο Τουρισμός μπορεί να φέρει τις δυο χώρες ακόμη πιο κοντά. Πάνω από 600.000 Σέρβοι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα. Ένας αριθμός, που στοχεύουμε να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας, μεταξύ των δυο χώρων» τόνισε η κα Κεφαλογιάννη μετά το τέλος της συνάντησης.

_

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.