14/06/2024

Στο εδώλιο οι μεγαλογιατροί που έβγαλαν 1,5 εκατ. ευρώ από την κομπίνα με τα ορθοπεδικά είδη

0

Στο εδώλιο οι μεγαλογιατροί που έβγαλαν 1,5 εκατ. ευρώ από την κομπίνα με τα ορθοπεδικά είδη

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

image​Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις ορθοπεδικοί καθηγητές Πανεπιστημίου που εργάζονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία, παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο εκδόθηκε, την Πέμπτη.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις στελέχους της εταιρείας ιατροτεχνολογικού υλικού De Puy ότι οι πωλήσεις υλικών στην Ελλάδα ήταν υπερτιμολογημένες κατά 35% και ότι μέρος των χρημάτων κατέληγε στις τσέπες των γιατρών που χρησιμοποιούσαν τα υλικά, είτε με απευθείας παράδοση μετρητών είτε με διάφορες προσφορές όπως ταξίδια.

Σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε από τις υπερτιμολογημένες προμήθειες σε υλικά οστεοσύνθεσης τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Γ. Παπανικολάου», όπου εργάζονταν οι μεγαλογιατροί, ζημιώθηκαν στο διάστημα 2001- 2006 με το ποσό των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι φαίνεται από την συγκεκριμένη κομπίνα να κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *