14/06/2024

Στις 19:30 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης – Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

0

imageΝέα κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη
Στις 19:30 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση, καθώς ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, κατά πληροφορίες, θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Εκτός λοιπόν της κυβέρνησης θα είναι σίγουρα τα επιφανή στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, ήτοι οι κύριοι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.

Μία από τις εμπλοκές για τη σύνθεση του νέου σχήματος, ήταν η δυστοκία στην εξεύρεση του διαδόχου του κ. Στρατούλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνήθηκαν τη θέση στελέχη όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος και Σάββας Ρομπόλης, αλλά και οι εξωκοινοβουλευτικοί Γιάννης Κουζής (καθηγητής) και Δημήτρης Μπούρλος (εργατολόγος).

Στο πλαίσιο αναζήτησης «αριστερόστροφων» στελεχών είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί ο Γιάννης Αμανατίδης, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα, αλλά ψήφισε Ναι στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αλλά και η πιο νέα σε ηλικία βουλευτής, η 27 Νατάσσα Γκαρά από τον Έβρο, που επίσης κινείται στις παρυφές της αριστερής όχθης του κόμματος.

Για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και καταψήφισε τη συμφωνία, προορίζεται ο οικονομολόγος Χαράλαμπος Γκότσης, την αξιοποίηση του οποίου επιθυμεί το Μαξίμου.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Βαρεμένου στη θέση του Κώστα Ήσυχου στο υπουργείο Άμυνας μάλλον έχει κλειδώσει.

Σίγουρος για αξιοποίηση πρέπει να θεωρείται ο Δημήτρης Βίτσας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητείται και η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδημούλη από την ευρωβουλή, προκειμένου να αναλάβει κάποιο κρίσιμο υπουργείο.

Ακούγονται επίσης πολλά ονόματα δραστήριων βουλευτών. Μεταξύ αυτών η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Νίκος Φίλης (ειδικά αν γίνει αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου).

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *