19/06/2024

Σπίτια από άχυρο που εξοικονομούν μέχρι και 90% στους λογαριασμούς

0

Σπίτια από άχυρο που εξοικονομούν μέχρι και 90% στους λογαριασμούς

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΣπίτια από άχυρο που εξοικονομούν μέχρι και 90% στους λογαριασμούς
Η εταιρεία βιώσιμων κτιρίων BaleHaus παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά από νέα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια που διαθέτουν ένα προκατασκευασμένο σύστημα μόνωσης και υπόσχονται λογαριασμό θέρμανσης 90% χαμηλότερο από εκείνο ενός μέσου σπιτιού.
Τα σπίτια που ολοκληρώθηκαν μέχρι σήμερα υπάρχουν σε μια ποικιλία από σχήματα και μεγέθη, στα οποία περιλαμβάνονται μονοκατοικίες τριών υπνοδωματίων και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, αποδεικνύοντας την ευελιξία του συστήματος.
Η βιώσιμη τεχνολογία που έχει εγκατασταθεί στα σπίτια ποικίλλει επίσης σε μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνοντας οροφή με βάσεις φωτοβολταϊκών σε διάφορα μεγέθη, σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων καθώς και αντλίες θερμότητας.
Ο ισχυρισμός περί μείωσης των λογαριασμών θέρμανσης κατά 90% βασίζεται σε δύσκολα δεδομένα που συλλέγονται από το ολοκληρωμένο σχέδιο στέγασης LILAC στο Λιντς. Σε αυτή την διαδικασία, ο τετράμηνος λογαριασμός θέρμανσης για το χειμώνα για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου ανήλθε σε μόλις £ 18.00, ενώ για ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο εντυπωσιακά χαμηλό ποσό των £ 50.00.

Ίσως το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι τα ολοκληρωμένα αυτά σπίτια είναι συνιστούν τα ίδια το σύστημα μόνωσης ModCell (μία εκ των εταιρειών που συνιστούν τη BaleHaus και υπεύθυνη για το σύστημα μόνωσης). Παρά το γεγονός ότι παρόμοιες κατασκευές κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και πολύ καιρό, το σύστημα της ModCell έχει ιδιαίτερη κατασκευή και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Εκτός από το ολοκληρωμένο έργο LILAC και το ερευνητικό πρόγραμμα “BaleHaus at Bath” που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Bath και τώρα εξυπηρετεί το τμήμα φιλοξενίας του πανεπιστημίου, μια ακόμη καινοτομία είναι επίσης σε εξέλιξη στο Μπρίστολ και στην Κορνουάλη και άλλα 50 σπίτια βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού για την περιοχή Μπρίστολ.

image

image image

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *