Σκουρλέτης: “Ναι” στο δημοψήφισμα αν βαλτώσουν οι διαπραγματεύσεις

0

Σκουρλέτης: “Ναι” στο δημοψήφισμα αν βαλτώσουν οι διαπραγματεύσεις

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σκουρλέτης: "Ναι" στο δημοψήφισμα αν βαλτώσουν οι διαπραγματεύσειςΜια συμφωνία που θα κινείται «στο δρόμο των δεσμεύσεων» και θα αποτελέσει «έναν έντιμο και ρεαλιστικό συμβιβασμό» προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση, επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο».
Ωστόσο, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα είναι το προσδοκώμενο, ο ίδιος τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος ή εκλογών.
Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει ότι «ποτέ δεν υπήρξε επιλογή μας να φύγουμε από την ευρωζώνη» και πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά και Ασφαλιστικό.
Δηλαδή «όχι μειώσεις σε συντάξεις, σε κύριες και επικουρικές. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω του νόμου που έχει κατατεθεί για διαβούλευση και βρίσκεται στα χέρια της ΟΚΕ. Και ταυτόχρονα κανένα μέτρο υφεσιακού χαρακτήρα, που θα επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων».
“Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος”

Θεμιτή είναι μια προσφυγή στον λαό, “εάν διαπιστώσουμε έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης και εάν κληθούμε να κάνουμε επιλογές έξω από τα όρια της εντολής που έχουμε λάβει”, δηλώνει στη real news, ο υπουργός Εργασίας.
Σημειώνει ότι “δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα μιας άλλης εκδοχής μνημονίου, με ίσως διαφορετικό όνομα”. Τονίζει ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, γιατί οδηγεί κατ’ουσίαν στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, ενώ προσθέτει πως ” δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τις κύριες συντάξεις”.
Υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και πως σε μια τέτοια περίπτωση “θα συνιστά βασική υποχώρηση”. Για τον κατώτατο μισθό, δηλώνει πως “θα εφαρμοσθεί κανονικά το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου”, καθώς αναμένεται τις επόμενες μέρες η γνωμοδότηση της ΟΚΕ , ενώ την Πέμπτη ο ίδιος θα επισκεφθεί τον ILO και ακολούθως θα πάρει το δρόμο για την Βουλή.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *