25/04/2024

ΣΚΑΙ, ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ, ΑΝΤ1 και ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Στα 246 εκατομμύρια ευρώ ανήλθε το συνολικό τίμημα

0

Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια καταβάλλοντας: 43 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ. Η εταιρεία του κυρίου Καλογρίτσα έδωσε: 52 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ. Η εταιρεία Μαρινάκη έδωσε: 73 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ και ο ΑΝΤ1 πλήρωσε 75 εκατομμύρια 900 χιλιάδες ευρώ. Αυτοί πήραν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Η δημοπρασία έκλεισε στα 246 εκατομμύρια συνολικά. Μετά την ανακοίνωση των τεσσάρων, θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν, καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει, όπως έχει κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει η κυβέρνηση. Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε ο κ. Μαρινάκης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κ.Κιμπουρόπουλος δήλωσε: Η διαδικασία ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια στη μικρότερη τιμή. Οι επιλαχόντες είναι 70% πάνω και έχουν μείνει έξω. Ήταν ραντεβού στα τυφλά με την τύχη αλλά και αποτέλεσμα κρίσιμων αποφάσεων. Δεν υπήρξε πρόβλημα με τη διαδικασία. Η πιο χρονοβόρα διαδικασία ήταν η τρίτη και η τέταρτη.

image

Ο Ίαν Σαββίδης που απέτυχε να πάρει άδεια δήλωσε: Όλα ήταν καλά. Πήγαν με βάση το δικό μου σενάριο. Είμαι αρκετά χαρούμενος που οι τέσσερις άδειες έφεραν στον κρατικό προυπολογισμό πάνω από 240 εκατομμύρια. Συγχαρητήρια στους νικητές. Ελπίζω αυτά τα λεφτά να βοηθήσουν τους ανασφάλιστους υπερήλικες Πόντιους. Ο χώρος των media με ενδιαφέρει αλλά έχω ξεκάθαρη κατανόηση για το πόσο κοστίζει αυτός ο χώρος. Πλήρωσαν πάνω από 50 και 60 εκατομμύρια ευρώ για άδειες που υπολόγιζαν στα 3. Ήταν πρωτότυπη η διαδικασία αλλά οργανώθηκε με άσχημο τρόπο. Θύμιζε κάπως φυλακή και κάναμε αστεία ότι είμαστε οι μοναδικοί που κλείστηκαν 60 ώρες μέσα σε έναν χώρο χωρίς απόφαση εισαγγελέα, και τουαλέτα με αστυνομικό πηγαίναμε. Η κυβέρνηση όμως έδειξε πως μπορεί να ολοκληρώσει τόσο δύσκολους διαγωνισμούς, είμαι χαρούμενος για αυτό. Τα ποσά ήταν εξωφρενικά. Στην τελευταία φάση κατέθεσα μηδενικό ποσό. Ο κύριος Αλκαλάι που εκπροσωπούσε το STAR είπε: Εξωφρενικά τα ποσά, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα φτάσουν εκεί. Η διαδικασία ήταν υπερβολική.

image

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *