23/04/2024

Σκάνδαλο … Εταιρία δωροδοκούσε γιατρούς!!!

0

Τεράστιο σκάνδαλο στον χώρο της Υγείας εντόπισαν εργαζόμενοι του ΣΔΟΕ κατά την διάρκεια ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εταιρία ελληνικών συμφερόντων είχε δωροδοκήσει ορθοπεδικούς ιατρούς δημοσίων νοσοκομείων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα της αλλοδαπής επιχείρησης στην οποία ανήκε.

Από τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων και των τραπεζικών λογαριασμών σε έντεκα από τους ιατρούς προέκυψαν αδικαιολόγητα ποσά ύψους 5.812.000 ευρώ!!!

Παράξενα και απίστευτα γεγονότα!

 

Το ΣΔΟΕ απέστειλε στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά δελτία για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων.

Επίσης, υποβλήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία μηνυτήριες αναφορές για το αδίκημα της δωροδοκίας ιατρών, οι οποίοι υπηρετούσαν κατά τις ελεγχόμενες χρήσεις σε θέσεις δημοσίων νοσοκομείων.

Παράλληλα στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις καταλογίστηκαν πρόστιμα ύψους 18.845.000 ευρώ και πρόστιμα ΦΠΑ συνολικά 2.450.000 ευρώ, ενώ κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΣΔΟΕ σχετικά με τον χρηματισμό ιατρών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από γερμανική φαρμακευτική εταιρεία.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία για παράνομες χρηματοδοτήσεις ιατρών, προκειμένου να συνταγογραφούνται τα προϊόντα της εταιρείας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *