Σθεναρό OXI λένε Δήμοι και Περιφέρειες για τα ταμειακά διαθέσιμα

0

Σθεναρό OXI λένε Δήμοι και Περιφέρειες για τα ταμειακά διαθέσιμα

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σθεναρό OXI λένε Δήμοι και Περιφέρειες για τα ταμειακά διαθέσιμα«Όχι» στην απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικήμεταφορά των ταμειακών τους διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος έδωσαν Δήμοι και Περιφέρειες, μετά από συνεδριάσεις των συντονιστικών τους οργάνων που έγιναν σε κλίμα έντασης. Απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου απηύθυνε έκκληση σε δημάρχους και περιφερειάρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και τη χώρα.

Αποφασισμένοι να μην παραχωρήσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους είναι Δήμοι και Περιφέρειες, μετά τις μαραθώνιες συνεδριάσεις που είχαν τα συντονιστικά όργανά τους ώστε να εξετάσουν την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά των μετρητών που διαθέτει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Την απόσυρση της επίμαχη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε με ψήφισμά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Παράλληλα ζητά ειλικρινή διάλογο για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις.

Η Ένωση καλεί επίσης τους Δήμους να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος που συνεδρίασε σε κλίμα έντασης. Στην ανακοίνωση των περιφερειαρχών τονίζεται ότι δεν πρόκειται να δώσουν τα ταμειακά τους αποθέματα αν προηγουμένως δεν συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Απάντηση από το Μαξίμου

Απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου απηύθυνε έκκληση σε δημάρχους και περιφερειάρχες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και τη χώρα.

Παράλληλα, το Μαξίμου τονίζει πως η κυβέρνηση διασφαλίζει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είπε ότι η κίνηση της κυβέρνησης δεν συνιστά στάση πληρωμών αλλά μετάθεση κάποιων πληρωμών. Ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι η κυβέρνηση προέβη στην κίνηση αυτή για να διασφαλίσει τη ρευστότητα της χώρας για το επομενο δίμηνο.

Παρών στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος ζήτησε να κλείσουν οι Δήμοι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας και να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *