Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

0

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Σε προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών τους, προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου.

Τη 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ,  με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν, παράλληλα, «ότι, μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις, από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις, από τον Ιούλιο του 2012. Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10%, από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Οι γιατροί τονίζουν ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%, ενώ την ίδια στιγμή, «κουρεύει» μόνο 1% τη φαρμακοβιομηχανία, 3,5% τους φαρμακοποιούς και 8% τις κλινικές. Αυτό το ποσοστό «κουρέματος» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο, τονίζουν, καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *