26/04/2024

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, μικρές ζημιές και τραυματισμοί (upd)

0

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, μικρές ζημιές και τραυματισμοί (upd)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Στην Κεφαλονιά μεταβαίνει αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού. μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ζημιές, κυρίως μικρές, έχουν σημειωθεί σε κτήρια, κυρίως παλιά σπίτια.Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα περίπου 6 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, στο μέσο της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μικρές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτήρια, κυρίως παλιά σπίτια. Προβλήματα υπάρχουν σε δρόμους του νησιού λόγω κατολισθήσεων. Διακοπή ρεύματος υπάρχει και σε τμήμα της Ιθάκης.Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας, διαμηνύοντας πως έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμούς ανθρώπων ή καταρρεύσεις κτηρίων. Πρόσθεσε πως οι δυνάμεις του νησιού ελέγχουν αυτή τη στιγμή οικισμούς σε ολόκληρο το νησί, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει και προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, όπως το Ληξούρι, που βρισκόταν μόλις 4 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης.

Μιλώντας στο σταθμό μας, ο αντιδήμαρχος του οικισμού, Βαγγέλης Θεοφυλάτος, δήλωσε πως αρκετά παλιά κτήρια έχουν υποστεί ζημιές, και γίνονται προσπάθειες να βρεθούν καταλύματα για σεισμόπληκτους που ανησυχούν για την ασφάλεια των σπιτιών τους. Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου έχει μεταβεί με μικροτραυματισμούς μικρός αριθμός κατοίκων. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκλήθηκαν από πτώση αντικειμένων ή σπάσιμο τζαμιών Στο Αργοστόλι, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους αναστατωμένοι , χωρίς να υπάρχουν όμως μεγάλες ζημιές σε σπίτια.

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με εντολή του πρωθυπουργού, και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Οι μετρήσεις δείχνουν μικρό εστιακό βάθος, με το Γεωδυναμικό να κάνει λόγο για 17 χιλιόμετρα και το Ευρωμεσογειακό να το υπολογίζει στα 24 χιλιόμετρα, περίπου στο κέντρο του νησιού.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους από 4,4 έως 3,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό. Λίγο υψηλότερα μεγέθη καταγράφει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας στην Αθήνα, την Πάτρα, την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Ιωάννινα.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *