Σαμαράς: Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν

0

Σαμαράς: Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Samaras

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων.Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη σύσκεψη, στο δεύτερο κύμα κινητικότητας θα συμμετάσχουν όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία αυτή τη φορά θα προκύψουν από συστηματική αξιολόγηση.Θέλουμε να αφήσουμε στο παρελθόν τα οριζόντια μέτρα και τις παρεμβάσεις τόνισε, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες θα γίνουν με όσο πιο αξιοκρατικό τρόπο γίνεται στα πλαίσια των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τηρηθούν.Κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους γενικούς γραμματείς ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση του προσωπικού μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ και ο ίδιος, σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε πως τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια.

Μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ

Κατά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.

Πηγή: skai.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *