Σίμος Κεδίκογλου: Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία

0

Σίμος Κεδίκογλου: Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
Σύγκρουση στα σχολεία με τον... αγιασμόΑνοιξε η αυλαία χτες στα σχολεία, με πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης οι οποίες πυροδοτήθηκαν από το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΝ προς τους μαθητές και τους γονείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των καθηγητών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία», απάντησε δηκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όσους υπερασπίζονται την παρακμή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος έκανε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά, ενώ ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε απ΄ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, ώστε να έχουμε ομαλή σχολική χρονιά και να μείνουν οι μαθητές ανέγγιχτοι από την κρίση.

Στο ίδιο κλίμα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος τόνισε ότι η νεολαία είναι δύσκολο θέμα και πρέπει να το προσέχουν όσοι ασχολούνται με τα παιδιά και ιδιαίτερα οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Τις μεγαλύτερες πολιτικές αντιδράσεις, πάντως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στον αγιασμό του 1ου ΕΠΑΛ της Ν. Ιωνίας, καθώς ζήτησε από τους μαθητές να «στηρίξουν τον αγώνα των καθηγητών, γιατί είναι ένας αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο και αυτό θα το διεκδικήσετε και εσείς και οι καθηγητές σας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα μοίρασε και υποσχέσεις στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι του χρόνου το συγκεκριμένο σχολείο θα είναι γεμάτο καθηγητές και όχι διαλυμένο όπως φέτος που η κυβέρνηση αποφάσισε να το συρρικνώσει ρίχνοντας στη διαθεσιμότητα τους καθηγητές.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στο σχολείο, με σπορ αμφίεση, είχε θερμή υποδοχή από τους μαθητές και τους γονείς και δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με μαθητές και μαθήτριες που κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί».

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι: «Ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίστηκε σήμερα ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους. Κλειστά σχολεία δεν είναι πρόοδος, είναι σκοταδισμός. Δεν είναι αγώνας, είναι επιστροφή στον Μεσαίωνα. Η δημόσια παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Δεν είναι συντεχνιακή άσκηση επαναστατικής γυμναστικής».

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος παρευρέθη στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου Βιλίων του Δήμου Μάνδρας και μιλώντας στους παρευρισκόμενους υπογράμμισε: «Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, κάθε μαθητής έχει τα βιβλία του και κάθε τάξη τον δάσκαλο και τον καθηγητή της. Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω την Ελληνίδα και τον Ελληνα εκπαιδευτικό και να τους ζητήσω με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση, να συνεχίσουν να επιτελούν το λειτούργημά τους. Και θέλω να ζητήσω απ’ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης, ώστε να έχουμε μια καλή και ομαλή σχολική χρονιά, για να μείνουν τα παιδιά μας ανέγγιχτα από αυτήν την κρίση».

«Σημαντικά τα Αρχαία»
Ο υπουργός σε δηλώσεις μετά τον αγιασμό τόνισε ότι θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά για τα σχολεία. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο αίτημα της Μ. Ρεπούση για μείωση των ωρών διδασκαλίας σε αρχαία και λατινικά, λέγοντας ότι το μάθημα των αρχαίων ελληνικών είναι πολύ σημαντικό και δεν μπορεί να μειωθεί στα ελληνικά σχολεία.

Την ανάγκη κοινής πάλης καθηγητών, μαθητών και γονιών υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους μαθητές του ΕΠΑΛ Πετρούπολης, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί.

ΟΛΜΕ – ΔΟΕ
Καταγγελίες για σοβαρά κενά στα σχολεία

Με καταγγελίες για σοβαρά κενά στα σχολεία και απαξίωση των ολοήμερων σχολείων «υποδέχτηκαν» τη νέα σχολική χρονιά δάσκαλοι και καθηγητές και τώρα ζητούν από τον υπουργό Παιδείας δημόσιο διάλογο για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Χθες ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Χαρ. Κόκκινος, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ολοήμερα σχολεία, από τα οποία απουσιάζουν πολλοί δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για να καλύψουν ανάγκες δημοτικών σχολείων, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των ολοήμερων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι γονείς σε πολλά ολοήμερα, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να παίρνουν τα παιδιά στις 12 το μεσημέρι, καθώς το σχολείο δεν έχει προσωπικό να λειτουργήσει κανονικά. Χθες οι δάσκαλοι κατήγγειλαν ότι η χρονιά ξεκίνησε με 5.246 κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 1.843 δασκάλων, 1.101 κενά νηπιαγωγών, 667 κενά καθηγητών Αγγλικών, 401 καθηγητών Φυσικής Αγωγής, 410 καθηγητών Μουσικής και 825 κενά εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, κάλεσε μαθητές και γονείς να στηρίξουν τον αγώνα τους, ενώ για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις μίλησαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛ), οι οποίοι επίσης θα απεργήσουν στις 16 και 17 του μήνα.

Χθες οι δάσκαλοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και αναφέρθηκαν στα ζητήματα της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών, της οικονομικής και επιστημονικής τους υποβάθμισης, της κατάργησης του Ολοήμερου Σχολείου, των εκπαιδευτικών κενών που υπάρχουν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, της καθυστέρησης της υλοποίησης των αποσπάσεων χιλιάδων εκπαιδευτικών, και στα προβλήματα που δημιούργησαν στην Εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς οι μετατάξεις. Ο κ. Βενιζέλος στην τοποθέτησή του αναγνώρισε το έργο των εκπαιδευτικών και δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *