19/06/2024

Σήμερα η Ημέρα της Γης. Κάντε και ένα Κουίζ για την Ημέρα της Γης από τη Google

0

Σήμερα η Ημέρα της Γης. Κάντε και ένα Κουίζ για την Ημέρα της Γης από τη Google

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

η ημέρα της ΓηςΗ Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο των κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα

Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network)  και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2015..

Σημαίνει επίσης, ότι αναγνωρίζει την ευθύνη που μας αναλογεί, όπως ορίζεται στη Διακήρυξη του Ρίου το 1992, για την προώθηση της αρμονίας στη φύση και τη Γη ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

 

Κουίζ για την Ημέρα της Γης

Η google αφιερώνει το σημερινό doodle στην Ημέρα της Γης Κουίζ με ένα κουίζ

Ημέρα της Γης: Ποιο ζώο είστε;

Κάντε το κουίζ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *