Πώς γλίτωσε τη σύλληψη η σημερινή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου το 2001;

0

thanouΜια άγνωστη ιστορία για την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου από το μακρινό… 2001, διηγήθηκε προ ημερών ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος και δημοσίευσε ο Βηματοδότης. 

Η ιστορία αναφέρει ότι η κυρία Θάνου σχεδόν… συνελήφθη, το 2001 στο Βέλγιο εξαιτίας του ότι ήταν μανιώδης καπνίστρια και άναψε τσιγάρο σε χώρο που απαγορευόταν!

Γράφει ο Βηματοδότης:

«Το ότι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία το γνωρίζετε. Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζετε είναι ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον περιπέτειες, ακόμη και να τον οδηγήσει σε… προσωρινή κράτηση. Τώρα, θα πείτε, γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή θα σας περιγράψω μια ιστορία την οποία συχνά αφηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος (του Σχεδίου Β) και αφορά την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου. Ελεγε λοιπόν ο κ. Αλαβάνος ότι τον Νοέμβριο του 2001 ως ευρωβουλευτής είχε προσκαλέσει τα μέλη της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των προσκλήσεων που δικαιούνταν (και δικαιούνται) οι ευρωβουλευτές προς τους κοινωνικούς φορείς. Πρόεδρος της Ενώσεως ήταν ο Σωτήρης Μπάγιας και στην αποστολή συμμετείχε και η Βασιλική Θάνου. Αφού έγιναν στους εισαγγελείς οι συνήθεις περιηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και οι συνήθεις ενημερώσεις για τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών, ήρθε η στιγμή να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο για επιστροφή στην Αθήνα. Στις περιπτώσεις αυτές είθισται ο προσκαλών ευρωβουλευτής να συνοδεύει τους προσκεκλημένους του στο αεροδρόμιο και να ταξιδεύει μαζί τους στην Αθήνα. Ως εδώ τίποτα το επιλήψιμο…

Ελα όμως που εκείνη την ημέρα στο αεροδρόμιο Βρυξελλών σημειώνονταν καθυστερήσεις στις πτήσεις λόγω ενός slow down που αποφάσισαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Περνούσε η ώρα, το αεροπλάνο δεν έφευγε και ξαφνικά απομακρύνεται από τη συντροφιά η κυρία Θάνου. Λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να ηχεί δαιμονισμένα ο… συναγερμός. Τι είχε συμβεί και αναστάτωσε την ελληνική αποστολή; Η κυρία Θάνου, λέει ο κ. Αλαβάνος, ήταν τότε μανιώδης καπνίστρια και φαίνεται πως δεν άντεξε την αναμονή και κατέφυγε σε ένα μέρος το οποίο θεώρησε ασφαλές για να… καπνίσει. Δεν υπολόγισε όμως τους αισθητήρες καπνού, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και να επέμβει πάραυτα η βελγική αστυνομία. Οι βέλγοι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν τίποτα, δεν άκουγαν κανέναν και ήθελαν να κρατήσουν την κυρία Θάνου. Το σημαντικότερο, όπως αφηγείται ο κ. Αλαβάνος, δεν την άφηναν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Αλαβάνος τότε πήρε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος και «καθάρισε» την υπόθεση. Δεν γνωρίζω αν η κυρία Θάνου έκοψε  από τότε το κάπνισμα ή τουλάχιστον το μείωσε τώρα που έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός».

Πηγή: Βηματοδότης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *