18/06/2024

Πόσο μας κόστισε η επίσκεψη της Αμάλ για την υπεράσπιση του Παρθενώνα;

0

Πόσο μας κόστισε η επίσκεψη της Αμάλ για την υπεράσπιση του Παρθενώνα;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΣύμφωνα με το pontiki.gr, σε απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι αναρτημένη στη “Διαύγεια”, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού ύψους 10.885,50 ευρώ για “τα αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό (3 ημέρες) για τις μετακινήσεις των κ.κ. Amal Alamuddin – Clooney, Norman Palmer, Goeffrey Robertson & David Hill, που επισκέπτονται τη χώρα μας ως επίσημοι καλεσμένοι του προέδρου της κυβερνήσεως και του κ. υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διαφήμιση της επιστροφής των Μαρμάρων”.

Η δικηγόρος έφτασε τη Δευτέρα στο Ελ. Βενιζέλος μαζί με την αποστολή της και αναχώρησε αμέσως, χωρίς να κάνει δηλώσεις, για το ξενοδοχείο της, συνοδεία οχήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίσκεψη της Αλαμουντίν πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης και συνδέεται με τα γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται σήμερα στο βρετανικό μουσείο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, στην οποία προστίθεται πως γι’ αυτό το θέμα ζητήθηκε για πρώτη φορά από τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση, το 2011.Πόσο μας κόστισε η επίσκεψη της Αμάλ για την υπεράσπιση του Παρθενώνα;

Έτσι, μετά την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και την συνέντευξη τύπου, η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ απόλαυσε τη θέα της Ακρόπολης από τον τρίτο όροφο του Μουσείου, ενώ μετά γευμάτισε στο εστιατόριο του Μουσείου, παρουσία και της συζύγου του Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίας Σαμαρά

Στις 8 μ.μ. είναι προγραμματισμένη δεξίωση προς τιμήν της, η οποία θα δοθεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, παρουσία λίγων καλεσμένων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *