21/05/2024

Πόσο θα ζήσεις; Μάθε από το περπάτημα σου…

0

Πόσο θα ζήσεις; Μάθε από το περπάτημα σου…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Επιστρατεύονται αλγόριθμοι,γραμμές του χεριού, μάντισσες ακόμη και το ιατρικό ιστορικό των προγόνων όταν θέλουμε να μάθουμε…

πόσα χρόνια θα ζήσουμε.Σύμφωνα με ερευνητές, ο ρυθμός του βηματισμού μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο προγνωστικό παράγοντα στον υπολογισμό των ετών ζωής κάθε ατόμου.Η απάντηση τελικά δεν κρύβεται πίσω από όλα αυτά αλλά μπορεί να δοθεί άμεσα και εύκολα
απλά και μόνο με τον τρόπο που περπατάμε.Επιστημονική έρευνα που έγινε απέδειξε όσοι περπατούν γρήγορα θα ζήσουν πολλά χρόνια.

Όπως ισχυρίζεται νέα μελέτη, που διεξήχθη υπό την Στέφανι Στατένσκι, γεννετίστρια του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσο πιο γρήγορα περπατάει κάποιος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αναλυτικότερα η μελέτη βασίστηκε σε εννέα προηγούμενες επιστημονικές έρευνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι διανύουν με τον βηματισμό τους απόσταση 1 μέτρου στη διάρκεια 1 δευτερολέπτου θα ζήσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με όσους περπατούν πιο αργά.
Όπως εξήγησαν οι ειδικοί επιστήμονες ,όταν περπατάμε γρήγορα τίθενται σε λειτουργία ζωτικά όργανα,όπως η καρδιά, οι μυς, οι αρθρώσεις, τα οστά και ο εγκέφαλος.
Πράγμα που σημαίνει ότι εάν υπήρχε ένα πρόβλημα τότε θα ανάγκαζε το σώμα μας να χαμηλώσει τους ρυθμούς του.

Σύμφωνα με την δρ Σταντένσκι, συνήθως το σώμα επιλέγει τη ταχύτητα του βήματος που είναι καταλληλότερη για τη διατήρηση της υγείας, πιθανότατα όμως να δείχνει κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε μέσω της διατροφής, της άσκησης ή φαρμακευτικής αγωγής.

Kάνε το τεστ βηματισμού

Η Σταντένσκι προτείνει τη μέτρηση του βηματισμού τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Όπως σημειώνει, όλες οι γυναίκες και όλοι οι άνδρες μπορούν να χρονομετρήσουν το βηματισμό τους ανά έτος και σε περίπτωση που παρατηρήσουν σημαντικές αλλαγές να απευθυνθούν σε κάποιον γιατρό.

Μέτρα μια απόσταση 4 μέτρων στο πάτωμα του σπιτιού σου και βάλε αυτοκόλλητη ταινία στην έναρξη και τον τερματισμό της απόστασης.
Με ένα χρονόμετρο, μέτρα τα λεπτά που χρειάζεσαι με απλό βηματισμό να διανύσεις την παραπάνω απόσταση.

Διαίρεσε το χρόνο στα 4 ώστε να μάθεις τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκες για να διανύσεις ένα μέτρο.

Τα μάτια σας δεκατέσσερα σε καμιά περίπτωση ο ρυθμός του βηματισμού δεν εγγυάται μακροζωία απλώς αποτελεί μια ένδειξη καλής υγείας, που αν συνδυάζεται με τακτική άσκηση, διακοπή καπνίσματος μεσογειακή διατροφή ετήσιο τσεκ απ τότε η μακροζωία είναι σίγουρη.

Πηγή: 24ωρο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *