Πρόστιμο στους τουρίστες που πιάνουν ξαπλώστρες με την πετσέτα τους

Οσο πρωί κι αν φτάσει κανείς στην παραλία, θα βρει κάποιες ξαπλώστρες ήδη «κατειλημμένες». Και το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό.

Η ιταλική ακτοφυλακή απηύδησε όμως με αυτή την κατάσταση. Ετσι, από την Τοσκάνη έως τη Σαρδηνία, όσοι τουρίστες κρατούν θέση στην παραλία αφήνοντας τα πράγματά τους από την προηγούμενη, θα πληρώνουν πρόστιμο 200 ευρώ.

Οι αρχές τονίζουν ότι το φαινόμενο αυτό, με τους τουρίστες που πιάνουν τις «προνομιακές» θέσεις στην παραλία είναι ιδιαίτερα σύνηθες στην Ιταλία και το χαρακτηρίζουν αδικία για τους υπόλοιπους.

Το Σάββατο, σύμφωνα με την La Repubblica η ακτοφυλακή στο Λιβόρνο προχώρησε στην κατάσχεση 37 καρεκλών θαλάσσης, 30 ομπρελών, πετσετών, ακόμη και μαγιό, ανθρώπων που τα είχαν αφήσει στην παραλία για να «κρατήσουν» τη θέση τους.

Μάλιστα, σε πόλη της περιοχής της Τοσκάνης θεωρείται αδίκημα να αφήσει κάποιος τα πράγματά του στην παραλία πριν από τις 8.30 το πρωί, οπότε και ανοίγει για τους λουόμενους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια, η ακτοφυλακή επέβαλλε πρόστιμο περίπου 1.000 ευρώ σε έξι τουρίστες, επειδή είχαν απλώσει 10 πετσέτες στην παραλία πριν από τις 6 το πρωί, για να προλάβουν τις θέσεις.

Πηγή: Πρόστιμο στους «πονηρούς» τουρίστες στην Ιταλία που κρατούν θέση με την πετσέτα τους στην παραλία.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.