24/04/2024

Πρόσκληση της Lamda για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, Μέρος των κεφαλαίων θα διατεθεί για επιμέρους έργα ανάπτυξης στο Ελληνικό

0

Πρόσκληση της Lamda για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

lamda ellinikoTη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την 29η Απριλίου, με θέμα ημερησίας διάταξης την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των 150 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, ανακοίνωσε σήμερα η Lamda Development.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν αφενός στην Ελλάδα μέσω δημόσιας προσφοράς και αφετέρου στο εξωτερικό μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών. Η γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να εξουσιοδοτήσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να ορίσει την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την αύξηση μετοχών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο και το καταστατικό της εταιρείας.

Με την άντληση κεφαλαίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία επιτυγχάνει τη σημαντική ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων και της ρευστότητάς της, με σκοπό την ολοκλήρωση υφιστάμενων επενδυτικών σχεδίων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ανεκμετάλλευτου τμήματος του κτιρίου IBC (πρώην Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης), τη συμμετοχή είτε σε νέα πρότζεκτ ιδιωτικού χαρακτήρα είτε σε διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, καθώς και τη βέλτιστη διάρθρωση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

Μέρος των ως άνω πρόσθετων κεφαλαίων θα διατεθεί για επιμέρους έργα ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Tα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του Ομίλου το 2013 ανήλθαν σε 25,6 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση 19%, αν εξαιρέσουμε τα σχετιζόμενα με το πρότζεκτ του Ελληνικού έξοδα.

Η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 26% και ανήλθε στα 35,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα ανήλθαν σε ζημιές 48,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 91,9 εκατ. ευρώ το 2012.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *