20/04/2024

Πρόεδρος ΠΟΞ κ. Γ. Ρέτσος: Tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές σε ελληνες ξενοδόχους

0

Πρόεδρος ΠΟΞ κ. Γ. Ρέτσος: Tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές σε ελληνες ξενοδόχους

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΣτον αέρα βρίσκονται οι εισπράξεις των ελλήνων ξενοδόχων από τους αμερικανούς tour operator, λόγω των εξελίξεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την επίσημη στάση πληρωμών της Ελλάδας προς το ΔΝΤ.

Πρόκειται για μια παράμετρο που δεν είχαν προβλέψει οι συναλλασσόμενοι Ελληνες και Αμερικανοί, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή κατάσταση, που ουδέποτε είχαν συναντήσει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γιάννη Ρέτσο, tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές που έπρεπε να κάνουν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με ελληνες ξενοδόχους, προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι αυτές θα δεσμεύονταν, δεδομένου ότι η χώρα δεν πλήρωσε τη δόση της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οπως υποστήριξαν οι αμερικανοί tour operators, υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη κι αν βάλουν τώρα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων ξενοδόχων, αυτά να παραμείνουν δεσμευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ετσι, η πρότασή τους προς τους ξενοδόχους είναι να υπάρξει μια αναμονή ολίγων ημερών μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα.

Πηγή:

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *