Πρωτομαγιά 2014 και ΜΜΜ (μέσα μαζικής μεταφοράς)

0

Πρωτομαγιά 2014 και ΜΜΜ (μέσα μαζικής μεταφοράς)

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την ΠρωτομαγιάΜε 24ωρη απεργία και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 1η Μαΐου, δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Επίσης, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 09.00 το πρωί θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το Μετρό.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την επιβολή των μνημονίων και την έναρξη μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, με δραματικές περικοπές αποδοχών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων». Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για «αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καθώς εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς βρίσκονται υπό ομηρία και συγκεκριμένα σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *