22/06/2024

Πουλήθηκε το μπλε διαμάντι – το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο

0

Πουλήθηκε το μπλε διαμάντι – το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πουλήθηκε το μπλε διαμάντι - το πιο ακριβό διαμάντι στον κόσμο

Ένας συλλέκτης από το Χονγκ Κονγκ αγόρασε έναντι σχεδόν 26 εκατομμυρίων ευρώ, ένα μπλε διαμάντι περίπου 10 καρατίων, σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Ο αγοραστής -που διατήρησε την ανωνυμία του- απέκτησε το διαμάντι κάνοντας την υψηλότερη πλειοδοσία μεταξύ των άλλων έξι υποψηφίων αγοραστών, πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ τιμής ανά καράτι για διαμάντια που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, αναφέρει, σε σημερινή του ανακοίνωση προς το Reuters, ο οίκος.Η τιμή πώλησης του μπλε διαμαντιού ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις εκτιμήσεις, καθιστώντας το συγκεκριμένο το ακριβότερο μπλε διαμάντι στον κόσμο.

Το διαμάντι ανήκε στη συλλογή της Rachel “Bunny” Mellon, χήρας του Paul Mellon και κληρονόμου της περιουσίας της Listerine, η οποία πέθανε τον Μάρτιο, σε ηλικία 103 ετών.

Η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά διαμαντιών, ηγείται της παγκόσμιας ζήτησης στον συγκεκριμένο τομέα με τις νεότερες γενιές Κινέζων να προτιμούν τα διαμάντια από τα παραδοσιακά χρυσά δακτυλίδια για τους αρραβώνες και τους γάμους τους.

Οι πωλήσεις διαμαντιών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 12% ετησίως το διάστημα 2008-2013, σύμφωνα με φετινή έκθεση της De Beers, της εταιρείας εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s συναγωνίζεται τον αντίπαλό του Christie’s στην προσέλκυση Κινέζων αγοραστών στο Χονγκ Κονγκ και στην ενδοχώρα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στην ευρύτερη παγκόσμια αγορά της τέχνης οδηγώντας έτσι στα ύψη τις τιμές αντικειμένων που ποικίλλουν από κοσμήματα έως αντίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *