Ένα από αυτά, είναι και η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης πριν το 62ο έτος της ηλικίας, με εφαρμογή από το 2019 και 3ετή μεταβατική περίοδο.

Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, σημαίνει ότι μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων θα χρειαστεί να εργαστούν έως και δώδεκα χρόνια παραπάνω.

Συγκεκριμένα, χαμένες της υπόθεσης είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, για τις οποίες αυξάνεται ο χρόνος εργασίας από δύο έως και 12 χρόνια. Επίσης, παραπάνω θα χρειαστεί να μείνουν στη δουλειά γυναίκες με 25ετία στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και σε τράπεζες, αλλά και οι «παλιοί» ασφαλισμένοι, πριν από το 1983.

Πάντως, από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, την γλιτώνουν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 31/12/2018. Επίσης δεν προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αφού η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό το θέμα αποτελεί κόκκινη γραμμή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά Το email με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που είναι διατεθειμένη να εφαρμόσει, βρίσκεται πλέον στα χέρια της τρόικας.

Αυτές περιλαμβάνουν:
– Αύξηση του ΦΠΑ για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία
-«Πάγωμα» των συντάξεων για το 2016- 2017
-Κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, πριν από το 62 έτος της ηλικίας, με εφαρμογή από το 2019 και 3ετή μεταβατική περίοδο
 -Αύξηση των ετών ασφάλισης, στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης (γεννηθέντες από 1975)
-Πιο αυστηρά κριτήρια στο ΕΚΑΣ (- 80 εκατ. ευρώ στο κονδύλι)
Σε ότι αφορά στο δημόσιο, προτάθηκε «ψαλίδισμα» στους μισθούς και να εφαρμοστούν νέοι εισαγωγικοί μισθοί από 1η Ιανουαρίου του 2015. Ακόμη προτάθηκε να γίνει σταδιακή κατάργηση προσωπικής διαφοράς από την 1η Ιουλίου του 2015, όπως και να πέσει «κούρεμα» σε επιδόματα για οδοιπορικά, εκτός έδρας και  υπερωρίες.
Η ελληνική πλευρά φαίνεται να δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να κλείσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, γεγονός που επιβεβαιώνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”.
«Η πολιτική συμφωνία για την “επόμενη μέρα” μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στο Δεκέμβριο και εργαζόμαστε πυρετωδώς γι’ αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.