Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύουμε. Φορολογία 2013

Spread the love

Αποδείξεις στη φορολογία 2013: Ποιές πρέπει να μαζεύουμε

Αλλαγές και στις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνουμε έφερε το νέο φορολογικό. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους με ανώτατο όριο τα 10.500 ευρώ.

Αν υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογικό πρόστιμο 22%.

Διαβάστε ποιες αποδείξεις ΔΕΝ χρειάζεται να μαζεύετε:

Αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή για τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Επίσης, για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, ύδρευσης, δημοτικών τελών, αγοράς αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών.

Αντίθετα, οι αποδείξεις που «μετράνε» είναι αυτές τις ένδυσης και υπόδησης, τροφίμων, καπνού, είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας, οικιακών συσκευών, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, είδη αθλήσεως και εξοχής, τροφές και υπηρεσίες για ζώα, βιβλία, πακέτο διακοπών, κομμωτήρια κλπ.

Επίσης, οι πρόσθετες αποδείξεις που θα αναγνωρίζονται είναι αυτές των διδάκτρων σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες, ενώ όσοι κάνετε ταξίδια σε χώρες της Ε.Ε. θα μπορείτε να κρατάτε τις αποδείξεις και να τις προσθέτετε σε αυτές που συλλέγουν εντός των συνόρων.

Πηγή: madata.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.