Ποια είναι η χώρα όπου ζουν περισσότερο; Οι αιωνόβιοι αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες

0

Ποια είναι η χώρα όπου ζουν περισσότερο; Οι αιωνόβιοι αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

imageΚι όμως δεν είναι ούτε η μεσογειακή δίαιτα, ούτε τα μυστικά του Θιβέτ που κάνουν έναν λαό υπεραιωνόβιο. Τα δεδομένα δεν ισχύουν γενικά για τον πληθυσμό μιας χώρας, όμως υπάρχει ένας λαός που … σπάει τα ρεκόρ μακροβιότητας. Οι άνθρωποι που είναι άνω των 100 ετών αγκίζουν τις 60.000!Όπως επίσημα ανακοινώθηκε με αφορμή την εθνική Ημέρα Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους τα στοιχεία δείχνουν ότι εφέτος στην Ιαπωνία υπάρχουν 58.820 υπεραιωνόβιοι, περίπου 4.400 περισσότεροι απ’ ό,τι την προηγούμενη χρονιά.

Περίπου το 87% του συνόλου των υπεραιωνόβιων είναι γυναίκες, ενώ ο αριθμός των αιωνόβιων στην Ιαπωνία αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Όταν άρχισε η τήρηση επίσημων αρχείων το 1963, ο αριθμός των ανθρώπων άνω των εκατό ετών ήταν 153.

Ο αυξανόμενος αριθμός των ηλικιωμένων στην Ιαπωνία, ο οποίος οφείλεται εν μέρει στις προόδους στην ιατρική και στην υγιεινή τοπική κουζίνα, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων, χαρακτηρίζεται μερικές φορές η “δημογραφική ωρολογιακή βόμβα” της χώρας, λόγω της αυξανόμενης πίεσης που δέχονται οι υπηρεσίες υγείας και το προνοιακό σύστημα της χώρας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *