27/07/2024

Πλησιάζει η πτώση του Χόλιγουντ, εκτιμούν Σπίλμπεργκ και Λούκας

0

Πλησιάζει η πτώση του Χόλιγουντ, εκτιμούν Σπίλμπεργκ και Λούκας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πλησιάζει η πτώση του Χόλιγουντ, εκτιμούν Σπίλμπεργκ και Λούκας

Να ξεχάσουν το Χόλιγουντ που ήξεραν και να γίνουν ευέλικτοι, προτρέπουν οι «βετεράνοι» Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας τους φοιτητές κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. 
Η είδηση ότι ακόμα και ο Σπίλμπεργκ ή ο Λούκας δύσκολα βρίσκει χρηματοδότηση για επόμενες δουλειές, δεν θα μπορούσε παρά παγώσει… το νέο αίμα του κινηματογράφου.

Ο Σπίλμπεργκ δεν μάσησε τα λόγια του κατά τη διάρκειας της κοινής ομιλίας τους στο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Προειδοποίησε για μία «εσωτερική ρήξη» στη βιομηχανία της έβδομης τέχνης και δήλωσε ότι σύντομα οι θεατές θα πληρώνουν πολλά χρήματα για να παρακολουθήσουν μια υπερπαραγωγή και πολύ λιγότερα για μια ταινία.

«Θα πληρώνεις περίπου 25 δολάρια για να δεις τον “Iron Man”. Είναι πιθανόν να πληρώνεις μόνο επτά δολάρια για να παρακολουθήσεις τον “Λίνκολν”» είπε ο Σπίλμπεργκ. 

Προς έκπληξη του ακροατηρίου αποκάλυψε ότι η εν λόγω βιογραφική ταινία για τον 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν παραλίγο να γίνει.. τηλεταινία στο δίκτυο HBO. Μεταφέρθηκε όμως στη μεγάλη οθόνη μόνο και μόνο επειδή ο 66χρονος σκηνοθέτης είναι και συνιδιοκτήτης της εταιρείας παραγωγής Dreamworks.

Θυμήθηκε δε ότι όταν ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες, παρέμεναν στις αίθουσες επί έναν ολόκληρο χρόνο – ο «E.T. ο Εξωγήινος» επί ένα χρόνο και τέσσερις μήνες.

«Κάποια στιγμή θα έρθει η ρήξη ή η κατάρρευση, όπου τρεις ή τέσσερις ή ίσως έξι ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού θα πέσουν κατακόρυφα. Και αυτό θα αλλάξει το πρότυπο αυτό» είπε ο Σπίλμπεργκ.

Ο Λούκας θεωρεί ότι η εικόνα θα έχει μικρότερες διαστάσεις στο μέλλον. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι τηλεοπτικές σειρές που πολλαπλασιάζονται κάθε χρόνο και κερδίζουν φανατικούς θεατές. 

«Η τηλεόραση είναι πιο περιπετειώδης» είπε ο 69χρονος σκηνοθέτης. «Κάποια στιγμή οι ταινίες τύπου “Λίνκολν” θα υπάρχουν μόνο στην τηλεόραση».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *