Πηγαίνεις γυμναστήριο, ωδείο, πολεμικές τέχνες ή χορό;;; Δες πως θα σε «χορέψει» η εφορία!

Spread the love

Σκέφτεστε να πάτε γυμναστήριο για να χτίσετε κορμί;; Αν στα σχέδια σας είναι όλα ή κάποιο από τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με την εφορία!!!!

Και αυτό διότι από δω και στο εξής ακόμη και το απλό βάδην στο διάδρομο του γυμναστηρίου της γειτονιάς θα αποτελεί ΤΕΚΜΗΡΙΟ!!!

Με απλά λόγια, αν το εισόδημα σας δεν δικαιολογεί τις παραπάνω… χλίδες, θα κληθείτε από τον έφορο να δώσετε εξηγήσεις πως ως άπορος μπορείτε να γυμνάζεστε και να χορεύετε !!!

Στη σχετική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τονίζεται ότι υποχρέωση να ενημερώσουν για τον αριθμό φορολογικού μητρώου όλων των πελατών τους έχουν πλέον και οι σχολές χορού, πολεμικών τεχνών , τα ωδεία και τα γυμναστήρια. Παράλληλα, μαζί με τα ΑΦΜ υποχρεούνται να αποστέλλουν και το ύψος των συνδρομών που εισπράττουν από τους πελάτες τους!

«Ίσως το μέτρο περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Προσωπικά συμφωνώ με το μέτρο» δηλώνει η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών χορού Ελλάδας κα Ελένη Μπουρτζίκου!

Μην ξαφνιαστείς αν δεις τηλεφωνική κλίση από το γυμναστήριο!!!

Αν είστε ή υπήρξατε μέλος τα τελευταία δύο χρόνια σε κάποιο γυμναστήριο, τότε σύντομα θα επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας για να σας ζητήσει το ΑΦΜ, αφού αυτές οι εντολές έχουν δοθεί από το ΥΠΟΙΚ!! Μέχρι στιγμής πάντως οι πελάτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τα τηλεφωνήματα των γυμναστών αφού δεν έχουν καμία ενημέρωση για το σχετικό μέτρο!

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ένας πελάτης μας, μας κατηγόρησε, φωνάζοντας ότι συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και πως έχουμε σκοπό να τον φακελώσουμε! Ένας άλλος μας απείλησε μέχρι με μηνύσεις . Άλλοι μας δίνουν ψεύτικά ΑΦΜ , ενώ υπάρχουν και ανήλικοι που δεν διαθέτουν ΑΦΜ! »!
Το θέμα είναι πάντως  ότι ακόμη και με το ζόρι καθώς όπως δήλωσε ό διευθύνων σύμβουλος του Συλλόγου Γυμναστηρίων Αττικής Δώρος Κλεόβουλος οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απόφαση αφού αυτό επιτάσσει το υπουργείο οικονομικών !

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published.