24/07/2024

Πεδίο μάχης το κέντρο της Ρώμης

0

Πεδίο μάχης το κέντρο της Ρώμης

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Τριάντα τραυματίες -εκ των οποίων ο ένας ακρωτηριάστηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που κρατούσε- και έξι προσαγωγές είναι ο απολογισμός της διαδήλωσης που έλαβε χώρα το Σάββατο στη Ρώμη για το δικαίωμα στη στέγη και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι.

Η μεγάλη πλειονότητα των διαδηλωτών, συμμετείχε στην ειρηνική πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά των εξώσεων και του ολοένα και αυξανόμενου ποσοστού ανεργίας.

Εβδομήντα περίπου άτομα, όμως, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας, στην κεντρική Βία Βένετο.

Με καλυμμένο το πρόσωπο, φορώντας, σε πολλές περιπτώσεις, μπλε αδιάβροχα με κουκούλα, σταμάτησαν απέναντι από τους αστυνομικούς και μετά από περίπου μισή ώρα, γύρω στις 16.30 ώρα Ιταλίας, άρχισαν να πετούν φρούτα και μπουκάλια.

Όταν ο περιορισμένος αυτός αριθμός διαδηλωτών κινήθηκε προς τους παρατεταγμένους αστυνομικούς, εκείνοι απάντησαν με γκλόπ και δακρυγόνα.

Κύριο σύνθημα των ειρηνικών διαδηλωτών ήταν «πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Ρέντσι: ζητάμε σπίτι, αξιοπρέπεια, εισόδημα».

«Το δικαίωμα να μπορούν οι πολίτες να διαδηλώνουν για ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το δικαίωμα στην στέγη, δεν μπορεί να συγχέεται με επεισόδια βίας, σαν και αυτά που ζήσαμε σήμερα το απόγευμα στην πόλη μας. Μια βία όχι μόνον σωματική, η οποία πλήττει έντονα, σε βάθος, όλη την πρωτεύουσα», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο.

Διαδηλωτές, τέλος, πέταξαν αυγά, κόκκινη μπογιά και λαχανικά στην πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών, στην κεντρική οδό via XX Settembre, χωρίς, όμως, να συγκρουσθούν με την αστυνομία.

Πηγή: Ethnos.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *