19/04/2024

Παρουσία Δημάρχου Γ. Γκιώνη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του “Συμφώνου των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια στην πράξη”

0

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης βρέθηκε στις Βρυξέλλες, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2016, μαζί με άλλους Δημάρχους – μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, συμμετέχοντας στον κύκλο συνεδριάσεων του “Συμφώνου των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια στην πράξη – υποστηρίζοντας τις τοπικές κλιματικές λύσεις” που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη στροφή της κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο αστικής ανάπτυξης. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020, βάσει του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ενέργεια που κατάρτισε τον Δεκέμβριο 2010. Συμπληρωματικά του Συμφώνου των Δημάρχων, τον Μάρτιο 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο υπέγραψε το Σύμφωνο Υποστήριξης του “Ψηφιακού Πράσινου Χάρτη”, βάσει του οποίου προκύπτουν ευκαιρίες χρηματοδότησης προγραμμάτων απευθείας από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Horizon 2020.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους”, στις εργασίες της οποίας μετείχε και πέρυσι ο Δήμαρχος, καθώς διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες και δίνει την ευκαιρία στους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη της Ε.Ε. να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

14713584_1085292178235298_2497114409395209715_n

Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *