22/06/2024

Πανούσης: «Παρεμβαίνουμε με διαμεσολάβηση κι όχι με κατασταλτικούς μηχανισμούς»

0

Πανούσης: «Παρεμβαίνουμε με διαμεσολάβηση κι όχι με κατασταλτικούς μηχανισμούς»

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
21005454_15063437.limghandlerΑπάντηση στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της απέναντι στα πρόσφατα μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια, αλλά και σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Νομικής Σχολής δίνει με δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως λέει, οι πρόσφατες ανακοινώσεις και αιτιάσεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, σε μία σειρά θεμάτων, που απασχολούν τον πολιτικό και κοινωνικό βίο επί σειρά ετών, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η πλατεία των Εξαρχείων, η φρούρηση γραφείων κομμάτων και πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα «μηδενική ανοχή».

Σημειώνει ότι «σύμφωνα με τις βασικές αρχές της πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τα θέματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικότερα τις κοινωνικές διεργασίες ακολουθούνται διαδικασίες διαμεσολάβησης και συνεννόησης και όχι ιδεοληπτικοί δογματισμοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί».

Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι στα πρόσφατα γεγονότα η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση και η στάθμιση των κινδύνων, μέσα στο κλίμα ανομίας που κληρονομήσαμε, συνιστά κρίσιμο παράγοντα επέμβασης ή μη.

Επιπλέον, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ «να ανατρέξουν σε πληθώρα περιστατικών της δικής τους περιόδου. Είναι ευκαιρία να αντιληφθούν τα στείρα αποτελέσματα της μηδενικής ανοχής και των μηχανισμών βίαιης καταστολής που οι ίδιοι είχαν επιβάλει».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία των παρελθόντων ετών, που επιβεβαιώνουν την αναποτελεσματικότητα των προηγουμένων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα αυτό, σημείωσε ο κ. Πανούσης και απηύθυνε το ερωτήματα: «είναι στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία επί των ημερών τους; Θα δημοσιοποιούσαν άραγε στοιχεία για τον αριθμό των Αστυνομικών, που είχαν διατεθεί υποτίθεται στη φρούρηση γραφείων τους, ενώ απασχολούνταν σε ‘αλλότρια’ καθήκοντα, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός;».

Στη δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι «εμείς υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Ήδη αποδεσμεύσαμε αστυνομικούς από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα και ένας μεγάλος αριθμός είναι πλέον στη διάθεση της αστυνόμευσης, της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών».

Και προσθέτει ότι αυτό το κρίσιμο σημείο, τα πολιτικά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ το αποσιωπούν, προβάλλοντας προσχηματικά δήθεν έλλειμμα φρούρησης γραφείων και πολιτικών προσώπων.

Κλείνοντας τη δήλωση του υπογραμμίζει: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας».

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *