25/04/2024

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΕΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, Φαρμακοποιοί

0

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΕΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, Φαρμακοποιοί

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

panelladikh-24wrh-apergia-sto-dhmosio

Πανελλαδική 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και ενδεχόμενων απολύσεων στο Δημόσιο, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ μιλά για «επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» και τονίζει ότι «η τρόικα ζητεί νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος των εργοδοτών για ανταπεργία (lockout), κατάργηση τριετιών και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού». 

Προσθέτει, ακόμη, ότι «οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ απαιτούν, παράλληλα, να προωθηθεί αντεργατική ρύθμιση που θα δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στη διαδικασία κήρυξης απεργίας από τα συνδικάτα με πρόσχημα την ύπαρξη πλειοψηφίας επί του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου».

Στην απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη-Καρόλου 24-Αθήνα), η ΟΛΜΕ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Μαρτίου και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Στην  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες και απολύσεις στο δημόσιο.

«Ο χώρος της υγείας έχει πληγεί βάναυσα από τις διαθεσιμότητες, συγχωνεύσεις και ποικιλώνυμα μνημονιακά μέτρα και δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ με το πρόσχημα των “μεταρρυθμίσεων”», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ και θα λάβει αποφάσεις για την 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι καθηγητές, που δίνουν ραντεβού στις 11 στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος για να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίδρασή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

«Μέσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, ξεχωριστή σημασία αποχτά η 22 Μαρτίου, μέρα που ολοκληρώνεται η περίοδος της διαθεσιμότητας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαζί με χιλιάδες άλλους υπάλληλους, θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο. Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα που μας ετοιμάζουν. Όπως όλο το διάστημα του οχταμήνου, έτσι και τώρα , με το συλλογικό μας αγώνα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, με την απεργία, με τη διεύρυνση των συμμαχιών με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων – ανέργων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να αποτρέψουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε λύσεις» αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της.

«Δίνουμε τη μάχη ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων, το σχολείο της πειθάρχησης και της κατηγοριοποίησης, της ταξικής επιλογής και της απλήρωτης μαθητείας, για ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο των αναγκών και των οραμάτων της νεολαίας και του λαού μας για όλα τα παιδιά» λένε, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές.

Αύριο και την Παρασκευή, 13 και 14 Μαρτίου, θα συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ για την εκτίμηση και την κλιμάκωση των αγώνων.

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της χώρας.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *