Πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων. Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

0

Πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Πανελλαδική απεργία κατά των μέτρων

Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ “κατεβάζουν ρολά”  και θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, τελωνειακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στα Ταμεία, το προσωπικό δήμων και νομαρχιών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι έμποροι (με κλείσιμο καταστημάτων έως τις 3μμ), οι δικηγόροι της Αθήνας και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αφού και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία. Τροποποιήσεις αναμένονται να γίνουν και στις πτήσεις λόγω της στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη μια το μεσημέρι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί οι οποίοι έχουν εξαγγείλει παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τα τέλη του μήνα.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Όσον αφορά διακαστικούς και εισαγγελείς έχουν αποφασίσει παράταση των πανελλαδικών τους κινητοποιήσεων μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου. Μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές θα κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου δηλαδή στις 3 μ.μ. Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

“Χειρόφρενο” τραβάει ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ. 

Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν κανονικά από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ το Τραμ θα λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 24:00 και όχι 06:00 με 22:00, όπως αρχικά είχε μεταδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό θα έχει τέρμα τη Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Πηγή: newsbomb.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *