16/04/2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράνομου παρκαρίσματος στην Νέα Υόρκη

0

Το άτυπο πρωτάθλημα κλήσεων παράνομου παρκαρίσματος, είναι τα χρέη που συγκεντρώνουν από κλήσεις που παίρνουν οι διπλωματικές αποστολές των χωρών αυτού του πλανήτη.

Και σε αντίθεση με κάθε άλλο άθλημα, αυτό παίζεται συνεχώς στην Νέα Υόρκη όπου έχει την έδρα του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Οι διπλωμάτες λοιπόν πολλών κρατών, φαίνεται να έχουν μπερδέψει την διπλωματική ασυλία με την διπλωματική ασυδοσία και έτσι υπάρχουν χρέη από κλήσεις που φτάνουν ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Οι αρχές της πόλης σύναψαν μνημόνιο συνεννόησης με τις διπλωματικές αποστολές το 2002 ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη και κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση. Επίσης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, τα μέτρα ασφαλείας έγιναν πιο αυστηρά και αυτό είχε επίδραση και στην συμπεριφορά των διπλωματών. Τα περισσότερα από τα χρέη αυτά τα έχει μια μικρή ομάδα περίπου 15 κρατών. Πρώτη είναι η Αίγυπτος με 2 εκατομμύρια χρέη. Ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι το πόσες παραβάσεις έχουν ανά διπλωμάτη. Εκεί νικητής βγαίνει με διαφορά το Κουβέιτ με 246 κλήσεις ανά διπλωμάτη, αλλά χάνει σε απόλυτα ποσά καθώς έχει πολύ μικρότερη διπλωματική αποστολή σε σχέση με την Αίγυπτο που έχει 140 κλήσεις ανά διπλωμάτη και είναι 2η σε αυτή την λίστα.

Η χώρα μας, όπως και οι Τούρκοι, δεν έχουν καθόλου παραβάσεις, ενώ όσο αφορά τις Βαλκανικές χώρες Αλβανία-Βουλγαρία, οι διπλωμάτες τους χτυπούν top ten με την Βουλγαρία (7η) να κάνει 117 παραβάσεις ανά διπλωμάτη και η μικρή αλλά δυναμική τριμελής αποστολή της Αλβανίας να κάνει 84 παραβάσεις ανά διπλωμάτη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *