14/06/2024

Πίνετε καφέ πρωί πρωί; Κάνετε λάθος. Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη ώρα για να πιείτε καφέ;

0

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη ώρα για να πιείτε καφέ;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το
καφεςΤο ένα μάτι ανοιχτό και το άλλο… μισόκλειστο, βήματα που σέρνονται μέχρι την κουζίνα και η λυτρωτική μυρωδιά του φρέσκου καφέ.

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ξεκινά έτσι την ημέρα του. Λάθος. Για το πρωί είναι η χειρότερη ώρα για να πιει κανείς καφέ. Το επιστημονικό κανάλι του YouTube, ASAP Science, ανέλυσε ότι ο λόγος είναι πως τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα υψηλά το πρωί.

Κάτι που σημαίνει ότι η κατανάλωση καφέ εκείνη τη στιγμή δημιουργεί δύο προβλήματα. Πρώτον, καφεΐνη επηρεάζει την παραγωγή κορτιζόλης στον οργανισμό, μίας ορμόνη που απελευθερώνεται ως «απάντηση» στο στρες και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ετσι, το σώμα παράγει λιγότερη κορτιζόλη και βασίζεται περισσότερο στην καφεΐνη για να αναπληρώσει το κενό.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι όσοι πίνουν καφέ το πρωί, εν αγνοία τους αυξάνουν την ανοχή του οργανισμού τους στην καφεΐνη, εξαιτίας των παραπάνω.

Μετά από όλα αυτά, είναι ώρα να αλλάξει τη βασική του συνήθεια ο παγκόσμιος πληθυσμός. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι καλύτερες ώρες για να πιει κανείς καφέ- ή γενικά να καταναλώσει προϊόντα με καφεΐνη- είναι ανάμεσα στις 10 το πρωί και το μεσημέρι και στις 2-5 μ.μ.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *