27/07/2024

Πέθανε 34χρονη από χλωρίνη! Μην κάνετε το λάθος που έκανε

0

Η 34χρονη Celia Seymour έχασε τη ζωή της τραγικά, τέσσερις ημέρες μετά την κατάρρευσή της στο σπίτι της στο Feltham του Λονδίνου. Η νεαρή γυναίκα αισθάνθηκε ξαφνικά δύσπνοια αμέσως μετά τον καθαρισμό του μπάνιου.

Σύμφωνα με τις αρχές, η Seymour πέθανε πιθανώς επειδή ανέμειξε χλωρίνη με άλλα καθαριστικά, προκαλώντας επικίνδυνες αναθυμιάσεις που οδήγησαν σε θανατηφόρο άσθμα. Δεν φορούσε προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Ο εργοδότης της, Peter Seferi, βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του περιστατικού. Δήλωσε ότι την είχε καλέσει για να την πάρει από το σπίτι σε λίγα λεπτά. Εκείνη του απάντησε: “Καθαρίζω μια στιγμή το μπάνιο και κατεβαίνω.” Όταν έφτασε, η μυρωδιά του καθαριστικού ήταν τόσο έντονη που τον ενόχλησε στο στήθος. Παρά το γεγονός ότι αρχικά η Seymour μιλούσε κανονικά, μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να δυσκολεύεται στην αναπνοή και ζήτησε από τον Seferi να καλέσει ασθενοφόρο. Κατέρρευσε και εκείνος προσπάθησε να της κάνει CPR, χωρίς αποτέλεσμα. Η Seymour μπήκε σε τεχνητό κώμα και απεβίωσε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Η μητέρα της, Julie Felon, κατεστραμμένη από την απώλεια, δήλωσε ότι η πυροσβεστική που βρέθηκε στον χώρο επιβεβαίωσε ότι η κόρη της είχε αναμείξει χλωρίνη με ένα καθαριστικό τουαλέτας. Καλεί όλους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τη χρήση ισχυρών καθαριστικών.

Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην αναμειγνύουμε ποτέ χλωρίνη με άλλα καθαριστικά, καθώς μπορεί να παραχθούν επικίνδυνα αέρια όπως το χλώριο και το υδροχλωρικό οξύ. Επιπλέον, η χλωρίνη δεν πρέπει να συνδυάζεται με ξύδι. Πρέπει να χρησιμοποιείται αδιάλυτη μόνο στις τουαλέτες και στους νεροχύτες, ενώ για άλλες επιφάνειες πρέπει να διαλύεται σε νερό. Είναι απαραίτητο να φοράμε γάντια και κατά προτίμηση μάσκα κατά τη χρήση της. Πάντα να διαβάζετε τις οδηγίες στη συσκευασία πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *