27/07/2024

Πέθανε ο Καλάσνικοφ

1

Πέθανε ο Καλάσνικοφ

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής του όπλου Καλάσνικοφ, Μιχαήλ Καλάσνικοφ που νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας ο Καλάσνικοφ το πέρασε στη Σιβηρία όπου ήταν εξόριστος ο πατέρας του.

Εκεί άρχισε η αγάπη του για τα όπλα άρχισε στην εφηβεία, όταν ξεκίνησε να κυνηγάει, συνήθεια που την κράτησε μέχρι τα 90 του

Το Καλάσνικοφ ή ΑΚ-47, είναι το πιο δημοφιλές όπλο στον κόσμο. Υπολογίζεται ότι 100 εκατομμύρια Καλάσνικοφ χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, από τα 500 εκατ. όπλα που κυκλοφορούν παγκοσμίως τα 100 εκατ. είναι Καλάσνικοφ, αν και ο ακριβής τους αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των αντιγραφών.
O Καλάσνικοφ υπέφερε τα τελευταία χρόνια από την καρδιά του και είχε εισαχθεί στην εντατική νοσοκομείου της πόλης Izhevsk, εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιο που κατασκευάζει το ομώνυμο όπλο, από τις 17 Νοεμβρίου.   Ο Καλάσνικοφ ήταν αυτοδίδακτος, δεν είχε τελειώσει καν το Λύκειο. Πολλές φορές είχε ερωτηθεί αν είχε μετανιώσει που εφηύρε το όπλο με το οποίο είχαν σκοτωθεί οι περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία 50 χρόνια. “Εφηύρα το όπλο για την προστασία της μητέρας πατρίδας. Δεν έχω τύψεις, ούτε ευθύνη για τη χρήση του από τους πολιτικούς” έχει δηλώσει. “Είμαι περήφανος για την εφεύρεσή μου, αλλά λυπάμαι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες”. 
Πηγή: alfavita.gr 
Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

1 thought on “Πέθανε ο Καλάσνικοφ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *