27/07/2024

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

0

Πέθανε ο Γιάννης Μαλούχος – Είχε πρωταγωνιστήσει δίπλα σε Παπαμιχαήλ, Βουγιουκλάκη και Καρέζη στις κορυφαίες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου
Έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο, μετά το θάνατο ενός σπουδαίου μουσικού, καθώς σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, Γιάννης Μαλούχος, ο οποίος άφησε σήμερα (12/5) την τελευταία του πνοή, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Την είδηση του θανάτου του μετέφερε, ποιος άλλος, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. «Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση σήμερα. Ο παλαίμαχος καλός και πολυτάλαντος συνάδελφός μας, ο τυπίστας ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Γιάννης Μαλούχος έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 91 του» έγραψε ο κ. Μπιμπίλας.

Προ μερικών ετών είχε χάσει τη ζωή του και ο αδελφός του, Βασίλης Μαλούχος.

«Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη μέσα από τις δεκάδες ταινίες που ερμήνευε υπέροχους ρόλους. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε από όλους μας το ΣΕΗ, το ΤΑΣΕΗ, τον Διονυσο, το Σπίτι του Ηθοποιού» ήταν το «αντίο» του Σπύρου Μπιμπίλα.

Αυτός ήταν ο Γιάννης Μαλούχος

Ο Γιάννης Μαλούχος γεννήθηκε στη Δημητσάνα στις 13 Σεπτεμβρίου 1932. Σπούδασε στη Σχολή Κ. Μιχαηλίδη. Ήταν ηθοποιός της θεατρικής σκηνής και της οθόνης.

Συνεργάστηκε επί χρόνια με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ο αδελφός του ήταν, επίσης, καλλιτέχνης. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του είχε παίξει δίπλα σε σημαντικούς πρωταγωνιστές, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Χαρακτηριστικοί οι ρόλοι του στις ταινίες, Η Αλίκη στο ναυτικό, η Λίζα και η Άλλη – όπου έπαιξε και ο αδελφός του – Δέκα μέρες στο Παρίσι και η Η νύφη το ‘σκασε.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *