12/07/2024

Πέθανε η υπέροχη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου !

0

Screenshot

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε ηλικία 91 ετών

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η ανιψιά της

Τη θλιβερή είδηση της απώλειάς της έκανε γνωστή η ανιψιά της.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μπορεί να μην ήταν συχνά πρωταγωνίστρια, κατάφερνε όμως, με το ταλέντο και το μοναδικό μπρίο της, να ξεχωρίζει πάντα μέσα από τους δεύτερους ρόλους που υποδυόταν. Την βλέπαμε συχνά ως επαρχιώτισσα οικιακή βοηθό κάποιου πλούσιου αφεντικού που επενέβαινε σαρωτικά στη ζωή του, ενώ οι αστείες ατάκες της, τα γλωσσικά λάθη της και οι χιουμοριστικοί μορφασμοί της άφησαν εποχή. Με την ίδια ευκολία, ωστόσο, που προκαλούσε το γέλιο, μπορούσε και να συγκινήσει τους θεατές.

Γι’ αυτό εξάλλου και ήταν περιζήτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1967 συμμετείχε σε 12 διαφορετικές ταινίες γι΄ αυτό και η χρονιά εκείνη έμεινε στην ιστορία ως «έτος Στυλιανοπούλου»

Στη διάρκεια της καριέρα της είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και κυρίως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ανάμεσα στις ταινίες στις οποίες συνεργάστηκε μαζί της ήταν και οι «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Το κορίτσι του Λούνα Παρκ», «Το πιο λαμπρό αστέρι» κ.α. Έπαιξε όμως και σε δεκάδες ακόμη ταινίες στο πλευρό άλλων γνωστών πρωταγωνιστών όπως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Νίκος Σταυρίδης και φυσικά ο Νίκος Ρίζος με τον οποίο αποτελούσαν ένα από τα πλέον αγαπημένα κινηματογραφικά δίδυμα. Ανάμεσά τους και οι «Κορόιδο γαμπρέ», «Ο εξυπνάκιας», «Ο γεροντοκόρος», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα», «Δημήτρη μου Δημήτρη μου», «Η θυρωρίνα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Η ταξιτζού» κ.α.

stylianopoulou-taksitzou
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε σκηνή από την ταινία “Η ταξιτζού” (1970)

Εκτός από τον κινηματογράφο, όμως, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είχε εργαστεί και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάφορες σειρές της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως το δημοφιλέστατο «Λούνα Παρκ» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο αλλά και τις «7 θανάσιμες πεθερές», τα «Χρυσά Κορίτσι», την «Νταντά» κ.α.

Θεατρικά δραστηριοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στο θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά του οποίου ήταν θιασάρχης επί σειρά ετών.

Η κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α’ Νεκτοραφείων Αθηνών.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *