22/06/2024

Ο 16χρονος που έγινε εκατομμυριούχος επειδή παράκουσε τον κανόνα του σχολείου!

0

Ο 16χρονος που έγινε εκατομμυριούχος παραβιάζοντας έναν κανόνα του σχολείου

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Ο 16χρονος που έγινε εκατομμυριούχος παραβιάζοντας έναν κανόνα του σχολείουΠαράκουσε έναν από τους κανόνες του σχολείου του και σήμερα είναι εκατομμυριούχος. Δείτε τι κατάφερε στη ζωή του το παιδί που αψήφησε τις απαγορεύσεις!

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο Τζακ Κέιτον είναι σήμερα εκατομμυριούχος επειδή πριν από 10 χρόνια παράκουσε τους κανόνες του σχολείου του.

Ηταν μόλις 16 ετών και πήγαινε στο γυμνάσιο της περιοχής του, στο Norfolk, στην ανατολική Αγγλία όταν εκνευρίστηκε επειδή οι υπολογιστές του σχολείου ήταν μπλοκαρισμένοι για να μην επιτρέπουν στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε ιστοσελίδες μουσικής και παιχνιδιών.

Αποφάσισε να το αλλάξει αυτό, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχε αποκτήσει μόνος του πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αυτό που έκανε ήταν να χακάρει τους υπολογιστές του σχολείου του παρακάμπτοντας τα φίλτρα τους επειδή το θεώρησε απλά διασκεδαστικό.

Για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποίησε μια ιστοσελίδα η οποία καλύπτει το ψηφιακό αποτύπωμα ενός υπολογιστή, μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο εξωτερικό, επιτρέποντας στον χρήστη να σερφάρει στο διαδίκτυο ιδιωτικά και ανώνυμα.

Ο Τζακ, κατάφερε να το κάνει να δουλέψει και έτσι, αντί να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του σχολείου του μόνο για έρευνα, μπορούσε να βλέπει και τα αγαπημένα του βίντεο κλιπ ή να παίζει παιχνίδια.

Δεν ήταν ικανοποιημένος

Αλλά ο 16χρονος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την ποιότητα των υπηρεσιών των παρόχων VPN, αφού δεν ήταν εύκολα στη χρήση και τον υποχρέωναν να δει πολλές διαφημίσεις.

Ετσι ο νεαρός αποφάσισε να «χτίσει» το δικό του δίκτυο.

Χρειάστηκε μόλις ένα απόγευμα στον καναπέ των γονιών του για να δημιουργήσει το δικό του σύστημα, το οποίο ονόμασε «Hide My Ass» (HMA).

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή ενός ονόματος που είχε πλάκα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντας επιτυχίας.

Εχτισε επιχείρηση εκατομμυρίων από το σπίτι του και την πούλησε 40 εκ. λίρες!

Η εταιρεία που δημιούργησε ο 16χρονος παρακούοντας τους κανόνες του σχολείου του, εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και πριν από λίγες μέρες εξαγοράστηκε από έναν κολοσσό στον τομέα του software, την AVG GROUP για 40 εκ. λίρες.

Μέσα σε 10 χρόνια, ο Κέιτον έχτισε μια επιχείρηση η οποία έχει πάνω από 2 εκ. πελάτες, ο κύκλος εργασιών της είναι 11 εκ. λίρεςκαι τα ετήσια κέρδη της ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια λίρες.

Η εταιρεία του έγινε viral σε ένα μήνα

Αν και ήταν μόλις 16 ετών, ο Κέιτον ήξερε αρκετά για τις κρυφές και σκοτεινές τεχνικές προώθησης ιστοσελίδων και να βγάζει χρήματα από το διαδίκτυο, οπότε συνειδητοποίησε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να είναι μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Έτσι, άρχισε να προωθήσει την ιστοσελίδα του σε διάφορα φόρουμ στο διαδίκτυο βοηθώντας τους χρήστες να καλύπτουν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους. Μέσα σε ένα μήνα είχε αποκτήσει εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο, και τα έσοδά του ανέρχονταν σε 15.000 λίρες ετησίως.

«Ήμουν έκπληκτος όταν η επιχείρησή μου έγινε viral τόσο γρήγορα, χωρίς κανένα επιχειρηματικό σχέδιο» λέει ο ίδιος. «Ξεκίνησα μέσα σε ένα απόγευμα, πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι θα το θεωρήσουν καλό και θα το μοιραστούν και με άλλους».

Ωστόσο, αν και είχε μια ήδη κερδοφόρα επιχείρηση και πολλά χρήματα τσέπη, τελείωσε το σχολείο και πήγε στο κολέγιο Norwich για να σπουδάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Παράτησε τις σπουδές του

Το 2009, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της επιχείρησής του, αποφάσισε να παρατήσει τις σπουδές του για να αφοσιωθεί σε αυτήν, ενώ παράλληλα πρόσθεσε μια πληρωμένη υπηρεσία, η οποία έχει σήμερα πάνω από 200.000 συνδρομητές (εκτός των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη δωρεάν βασική έκδοση).

Μέχρι τότε έκανε τα πάντα από το σπίτι εντελώς μόνος του, αλλά κατάλαβε ότι υπήρχε ανάγκη για να προσλάβει εξωτερικούς συνεργάτες. Συνέχισε να αναπτύσσεται με αυτή τη μορφή μέχρι το 2012, οπότε και αναγκάστηκε να δημιουργήσει την έδρα του στο Σόχο του Λονδίνου και προσέλαβε προσωπικό πλήρους απασχόλησης.

Τα γραφεία της εταιρείας του στο Σόχο του Λονδίνου
Τα γραφεία της εταιρείας του στο Σόχο του Λονδίνου

Σήμερα, ο 26χρονος Κέιτον, είναι εκατομμυριούχος καιδιευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την οποία δημιούργησε στονκαναπέ του σπιτιού του.

Και όλα ξεκίνησαν παρακούοντας τους κανόνες του σχολείου του, κάτι που η μαμά του σίγουρα δεν θα ενέκρινε, αν το γνώριζε τότε.

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *